Jamie Oliver opent restaurant in derde Nederlandse stad
Jamie's Pizzeria, een restaurant waar Jamie Oliver zijn naam aan heeft verbonden, opent binnen enkele weken de deuren in Arnhem. Na Den Haag en Rotterdam is het de derde stad met een restaurant van de bekende Britse chefkok.
Een precieze openingsdatum kan een woordvoerster van de Jamie Oliver Restaurant Groep Nederland nog niet geven. ,,De aankomende week beginnen wij met trainingen van het personeel. Die moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Zo moeten ze de pizza's bereiden volgens het concept van Jamie Oliver. Pas als daarvan sprake is, gaan we open.’’
De Britse chefkok zal in Arnhem zelf geen pizza's gaan bakken. ,,Daarvoor heeft hij helaas geen tijd. Wereldwijd zijn er tientallen restaurants die volgens zijn formule werken. Hij kan onmogelijk al dat werk doen.’’
Derde
Later dit jaar volgt na Arnhem ook nog Tilburg. In Engeland verkeren restaurants van de Britse chefkok al een tijdje in zwaar weer: het afgelopen jaar moesten 12 vestigingen noodgedwongen dicht, 120 werknemers kwamen op straat te staan.
De nieuw te openen restaurants in Nederland ondervinden geen consequenties van de financiële malaise in Engeland, verzekert de woordvoerster: ,,De Jamie Oliver Restaurant Groep Nederland is een zelfstandige onderneming. Natuurlijk werken we nauw samen met Jamie Oliver, maar we staan voor het overige volledig los van de Britse restaurants.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Oreo cheesecake bars
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Wat Eten We Vandaag: Broccoliwafels met cherrytomaten en mozzarella
Broccoli: je houdt ervan of helemaal niet. Om toch wat groenten binnen te krijgen, hebben wij deze groente verwerkt in wafels. En geloof ons: het is verrukkelijk. Ook voor de moeilijkste eters onder ons is het lekker. Zo krijgen ze toch wat extra groenten binnen, terwijl ze genieten van broccoliwafels. -
Wat Eten We Vandaag: Enchiladas met kip
Enchiladas zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken, voor dit recept vullen we tortillawraps met tomatenblokjes, zwarte bonen, spinazie en kip. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante Parmezaan aardappeltjes met chipolata worstjes
Toe aan een makkelijke AVG-maaltijd? Kies dat voor dit lekkere recept, waarbij de oven het meeste werk doet. De aardappeltjes worden lekker krokant vanbuiten, terwijl de binnenkant zacht blijft. Heerlijk in combinatie met de runderchipolata worstjes en broccoli. -
Wat Eten We Vandaag: Rollade met sinaasappel-rozemarijnsaus
Door de rollade op een lage temperatuur te garen blijft deze zacht van structuur. Dat kan met een slowcooker, maar ook in de oven.