Jumbo komt met Pizza Worstenbrood: ‘Nee, gewoon nee - blijf van worstenbroodjes af’
Zowel in Brabant als binnen de Italiaanse keuken zullen er ongetwijfeld personen zijn die het heiligschennis vinden. Voor anderen zal het een droom zijn die werkelijkheid wordt. Sinds kort verkoopt de Jumbo de Pizza worstenbroodje, een pizza belegd met worstenbroodjes, mozzarella, tomatensaus en spek.
De supermarktketen uit Veghel spreekt van een ‘Brabantse Jubileum Editie’. Jumbo is namelijk voortgekomen uit een groothandel in levensmiddelen die Johan van Eerdt oprichtte in 1921, precies honderd jaar geleden. Online zijn de reacties op de pizza wisselend. Waar de een al op voorhand lijkt te smullen, zegt de ander: ,,Nee, gewoon nee. Blijf gvd van worstenbroodjes af. Dit kan gewoon echt niet.”
Jumbo baarde vorig jaar ook al opzien met een opvallend product. Toen lag de frikandel speciaal salade in de schappen. Concurrent Lidl bracht eerder de zogenaamde frikandel speciaal spread op de markt. Bij Aldi konden bezoekers dan weer gaan voor een frikandellenvlaai.
Terug naar de worstenbroodjespizza. Die maakt namelijk onderdeel uit van een speciaal oranje assortiment ter gelegenheid van de sportzomer. Die campagne is afgetrapt met een nieuw nummer van Snollebollekes. ,,De ultieme snack in het assortiment is het Pizza Worstenbroodje. Het Pizza Worstenbroodje is een Brabantse jubileumeditie van de verse Jumbo afbakpizza met stukjes worstenbrood erop.”
Vijf euro
De snack van 460 gram ligt voor vijf euro in de schappen. Wie op de lijn let kan de Brabantse pizza - met een zakje curry als extraatje - beter laten liggen. Wie de pizza verorbert, werkt ineens 1200 kilocalorieën naar binnen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.” -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom je nooit aardbeien in december moet kopen en een frietje juist helemaal zo gek nog niet is
Hoe planetproof is onze voeding? Bureau Blonk zoekt het uit, voor voedsel in heel Europa. Het bedrijf maakt analyses van alle gangbare voedingsmiddelen en berekent de milieubelasting. De vraag vanuit de voedingsindustrie is gigantisch, zegt oprichter Hans Blonk (57). -
Een man verspreidde foto van crash onder medepassagiers: hoe kan dat?
Het was een flinke schok voor passagiers die afgelopen zaterdag op Schiphol in een vliegtuig wachtten: ze ontvingen zomaar een foto van een vliegtuigramp op hun iPhones. Hoe kan dat gebeuren, en wat doe je eraan? -
PREMIUMKoken & Eten
Dit is waarom de prijzen van patat en chips omhoog zullen gaan
De prijs van patat en chips gaat omhoog. Aanhoudende droogte bedreigt de oogst van onder meer aardappelen en uien. Een kleinere oogst leidt tot minder inkomsten voor akkerbouwers en uiteindelijk hogere prijzen in de winkel, melden de akkerbouwers. ,,Je ziet nu al dat de markt reageert op de verwachte prijzen.’’ -
PREMIUMKoken & Eten
Barbecue-gekte slaat toe: waarom mensen steeds luxere barbecues en ‘beter’ vlees kopen
Met mooi weer komen ze massaal uit de schuur: de barbecue. Leveranciers van barbecues en barbecuevlees merken het direct. Ray van Voorthuijzen van Rays Barbecue Place in Alphen en Willem Zwart van The Smoke Pit in Schoonhoven zien bovendien na twee jaar corona dat de vraag naar betere en luxe barbecues toeneemt.
-
Koken & Eten
Zo hou je de hele dag door energie: ‘Alleen wielrenners mogen ontbijten met veel suikers’
Ongeacht of je verkeersleider bent, een IT-er, stratenmaker of hoe je je dag indeelt; niemand zit te wachten op een middagdip. ,,Door bewust te letten op wat je eet, en wanneer, kun je de hele dag door scherp blijven.” -
PREMIUM
Wilfred kijkt voor zijn werk in afvalemmers: 'Negen van de tien mensen reageren enthousiast’
Koffiedik, aardappelschillen en ja, ook de stinkende resten van je met knoflooksaus doordrenkte bezorgmaaltijd: Goud waard, willen afvalverwerkers van de daken schreeuwen. Toch belandt het in de grijze kliko. En dus in de verbrandingsoven. ,,Mensen denken: ‘vies’, maar ze moeten gaan denken: ‘compost.’” -
Wat Eten We Vandaag: Traybake met tuinbonen, vegetarische kipstuckjes en mozzarella
Deze vegetarische traybake is ideaal voor doordeweeks. Met weinig ingrediënten zet je in een handomdraai een kleurrijke, voedzame maaltijd op tafel.