Kaiserschmarrn
Tijdens de wintersport is dit één van de klassiekers uit de Tiroler keuken. Tussen de zware kost overladen met room, kaas en spek is deze zoete pannenkoek een welkome afwisseling. Eet hem in een kleine portie als dessert of als grote portie als zoete hoofdmaaltijd.
Ingrediënten (4 personen):
- 4 eieren, dooiers en wit gescheiden
- 125 ml melk
- 100 g suiker
- Merg van 1 vanillepeul of 1 tl vanille essence
- 1 mespuntje zout
- 125 g bloem
- 100 g boerenjongens, uitgelekt
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 el pruimenjam
Benodigdheden:
- Garde of keukenmixer
- Koekenpan
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 10 minuten):
- Sla de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf met een garde of keukenmixer en zet opzij. Meng in een kom de eidooiers, melk, suiker, vanille en het zout. Zeef hier langzaam al roerende de bloem in. Spatel de stijfgeslagen eiwitten door het beslag en voeg als laatste de uitgelekte boerenjongens toe.
- Verhit een grote koekenpan op het vuur en laat hierin de boter smelten. Giet het beslag in de hete pan en bak bruin aan één kant, draai om en bak de andere zijde bruin.
- Als het beslag bijna gaar is scheur je de pannenkoek met twee vorken in stukken in de pan. Bak nog kort verder tot het volledig gaar is. Verwijder uit de pan, verdeel over vier borden en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
- Serveer met een eetlepel pruimenjam per bord voor een echte Tiroler beleving.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Wat Eten We Vandaag: Speculoos-ontbijttaartje
Begin de dag feestelijk met dit speculoos ontbijttaartje. Lekker en voedzaam dankzij de havermout. Het taartje is warm het lekkerst, maar je kunt ‘m ook eerder afbakken en een paar dagen in de koelkast bewaren. -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch.
-
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
-
-
PREMIUMweek zonder vlees
Is het voor mannen moeilijker om hun stukje vlees links te laten liggen?
Eet jij deze week vegetarisch? Vandaag begint de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De initiatiefnemers merken op dat vrouwen tot nu toe actiever bij de campagne betrokken lijken te zijn dan mannen. Klopt het dat mannelijk Nederland nog wel een stapje harder kan lopen wat minder vlees eten betreft? -
Wat Eten We Vandaag: Gele curry met krieltjes
Een lekkere Thaise curry heeft de juiste balans tussen pittige, zoete en zure smaakmakers. Voor een friszuur element gebruiken we limoensap, kokos geeft het gerecht iets zoetigs. Houd je van pittig? Snijd dan een rode peper in ringetjes en garneer hiermee de curry.