Kiplekker: met deze recepten zet je de lekkerste kipstukjes op tafel
Koken & EtenSoms zit je buiten naast de barbeque, soms sta je in de keuken terwijl de regen buiten met bakken uit de lucht valt. Maar wat het weer ook is, je kunt altijd kip eten. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze zes lekkere kiprecepten.
Als je van vlees houdt, is kip geen slechte keuze. Het ligt niet zwaar op de maag, zit vol eiwitten en kan makkelijk in duizenden verschillen vormen worden klaargemaakt. Hier vind je alvast een klein voorproefje voor kip met rijst, bloemkool of verstopt in een calzone.
Sticky kip met rijst en wokgroenten: Deze kipstukjes zijn kleverig dankzij de smeuige marinade. Zoet, zout en heelijk met groenten en rijst.
Romige kip uit de oven: Deze kip bereid je in tien minuten en daarna mag de oven het zware werk doen. Maar het romige resultaat is helemaal voor jou.
Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus: Een kleurrijk gerecht met hartige kip en frisse paprika. Een goede combinatie van gezond eten en pure comfort food.
Romige kip-pesto calzone: Wie eenmaal begint met het maken van deze samengevouwen pizza's heeft de smaak al snel te pakken. Je kunt er van alles in stoppen, maar deze variant met kip en pesto is een mooi beginpunt.
Teriyaki kippenvleugels met bloemkool: Je kunt deze knapperige bloemkoolroosjes en kippenvleugels met mes en vork eten, maar het liefst gebruik je gewoon je vingers.
Kai panang: Deze Thaise kip in pindacurry maak je snel klaar maar heeft een pittig randje. Heet en smakelijk.
Meer inspiratie en tips voor in de keuken vind je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Foodblogger Sharon Simon verheugt zich op mannenvlees van kop-tot-kont-kok Nel Schellekens bij Mañana Mañana
Winterswijk, Oldenzaal, Hengelo, Laren, Enschede, Almelo -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta pangrattato met bloemkool
Op het menu: deze heerlijke pasta met pangrattato en bloemkool. De Italianen noemen pangrattato ook wel de Parmezaanse kaas van de armen. Zin in een pasta die je al binnen 20 minuten op tafel zet? Kies voor deze pasta pangrattato met bloemkool.
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
-
-
-
Watermeloen: maak er een salade mee, lolly's, een poké bowl of een cocktail
Het is vandaag Dag van de Watermeloen. Daarom delen we vier heerlijke gerechten met dit populaire zomerfruit van Eatertainment: een cocktail, lolly's, een poké bowl en een salade met feta en gegrilde kip. -
Onderweg? Deze gerechten neem je makkelijk mee
Het is weer zomer en er is geen beter moment om eropuit te trekken. Maar elke bestemming is leuker wanneer je het met lekker eten kan combineren. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze vier handige recepten voor gerechten die je makkelijk kunt meenemen. Honderd procent achterbankbestendig!