Klant geeft 3000 dollar fooi bij een biertje (en het was geen foutje)
Deze week bezorgde een vaste klant van restaurant Nighttown's in Cleveland in de staat Ohio het personeel een verrassing. Bij zijn vertrek op de laatste avond dat het restaurant open was, gaf hij 3000 dollar fooi.
Delen per e-mail
De dertiger bestelde een glas Stella Artois en kreeg te horen van eigenaar Brendan Ring dat het restaurant tijdelijk zou worden gesloten vanwege coronamaatregelen in de stad. ,,Hij kwam naar me toe en gaf me de rekening waarop het bedrag voor het biertje was afgeschreven van zijn creditcard en zei: Deel dat met het bedienend personeel", vertelt de eigenaar tegen website Cleveland.com.
Ring bedankte de man - die hij wel kende - maar had zijn bril niet op toen hij de bon bekeek. ,,Ik rende naar buiten en zei: Wat doe je nou? Hij antwoordde dat het serieus was en wenste me een goede Kerstmis. We zouden elkaar weer zien bij de heropening.” De 55-jarige eigenaar laat weten zoiets nog nooit te hebben meegemaakt.
Vaste klant
De sluiting van de horeca is ook in Amerika bedoeld om het coronavirus in te dammen. Gisteren werden in de staat Ohio 11.885 besmettingen gemeld. In mei, toen de restaurants in Ohio juist weer open gingen, liet een vaste klant van een Italiaanse zaak een grote tip achter. Toen ging het om 1000 dollar op een rekening van ruim 117 dollar.
Een Schot die met twee vrienden een paar jaar geleden ging dineren in het Indiase restaurant Inverurie’s Rajpoot gaf een nóg grotere fooi. De klant kon zijn ogen niet geloven toen er 1.006.082,04 pond (ruim 1,2 miljoen euro) van zijn rekening was verdwenen. Een foutje. Het geld werd teruggestort, maar uiteindelijk gaf hij alsnog een ruime fooi van 1418 pond.
Zelf koken nu de restaurants ook bij ons dicht zijn? Leer hier de beste trucs van de professionals:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Twee arrestaties na diefstal van tienduizenden euro's aan kazen bij Achterhoekse boerderij
LIEVELDE / DEN BOSCH - Honderden kazen van een boer uit Lievelde zijn spoorloos verdwenen na een diefstal. De waarde van de buit bedraagt tienduizenden euro’s. Twee jonge verdachten, die rijk dachten te worden met de verkoop van het gele goud via Marktplaats, zijn dit weekend opgepakt door de politie. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord. -
Goeievraag.nl Met deze hoeveelheid penen en uien maak je de lekkerste hutspot
Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich afvragen wat de juiste verhouding tussen groente en aardappelen is bij hutspot. Foodjournalist en kookboekenschrijfster Janneke Vreugdenhil geeft antwoord.
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen. -
Koken & Eten Zo smaakt je kop koffie nóg beter volgens experts
Er gaat weinig boven een stomende kop koffie ’s ochtends. We drinken nu eenmaal graag een lekkere kop van het zwarte goud. Goed nieuws: de wetenschap kan je helpen de omstandigheden voor je koffie te verbeteren voor de beste smaak.