Klassieke kerstgerechten bij AH: terug naar de tuttige jaren 80
Koken & etenNa de kritiek van vorig jaar kiest AH dit jaar voor een klassieke kerst. Het kerstmagazine staat in het teken van allemansvrienden als kalkoen, gerookte zalm en ossenstaartsoep.
Delen per e-mail
Varkenshaas met champignonroomsaus, rollade en gebakken aardappeltjes. ’s Lands grootste supermarktketen komt volgende week met de nieuwe Allerhande met de favoriete kerstgerechten van Nederland gepresenteerd. Het feestelijke magazine ligt pas 6 december in de winkel, maar de pers kreeg het al opgestuurd.
Het is traditie wat de klokt slaat: een (overwegend blanke) doorsneefamilie rond de kersttafel. Oma en opa zijn terug van weggeweest: zij bereidt de carpaccio, hij steekt met zijn kleindochter de kaarsjes aan. Vorig jaar sloeg AH de plank volgens veel klanten mis, met een Allerhande vol hipsters met tatoeages, vega-gerechten als gevulde bloemkool.
Verder in het nieuws
-
De Meilandjes hebben vanaf vandaag een eigen wijncollectie
De familie Meiland kan vanaf vandaag officieel nippen van haar eigen wijn. De populaire televisiesterren hebben hun eigen druivennat La famille Meiland gelanceerd. -
Koken & Eten Klaar voor Heel Holland Bakt? Test hier je kennis
Komende zondag komt de eerste aflevering van het zevende seizoen van Heel Holland Bakt eindelijk weer op tv. Ben jij goed voorbereid? Doe de test en maak kans op een bijzonder diner. -
Koken & eten Deze 5 topapparaten besparen je veel werk in de keuken
Heb je flink wat etentjes gepland voor het einde van het jaar en sta je erop om dan zelf veel te koken en bakken? Leuk, maar wel arbeidsintensief. Met dank aan deze ‘keukenrobots’ bespaar je jezelf veel werk. -
Wat Eten We Vandaag: Pasteitjes met kipragout
Dé ingrediënten voor deze klassieke ragout zijn malse kippenpoten en saus van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom. Dat maakt ’m extra lekker. -
PREMIUM
Slager Arend pleit voor minder vlees: ‘Ik eet drie keer per week vegetarisch’
Arend ten Wolde (33) is slager, maar pleit toch voor minder vlees op het menu. Zelf eet hij drie keer per week vegetarisch. ‘Er moet iets veranderen.’
-
Koken & eten Dit zijn de beste bakboeken van 2019 (volgens de experts)
Er kwamen dit jaar genoeg nieuwe bakboeken uit, maar welke zijn echt de moeite van het kopen waard? Experts en andere veelbakkers vertellen over hun favorieten van 2019. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de favoriete gerechten van Charles Dickens
Voor velen is december de maand waarin Dickens, auteur van het beroemde A Christmas Carol, herleeft. Josephine Leeuwenhoek maakte een boek met recepten en anekdotes op basis van het werk van Charles Dickens. -
Koken & Eten Brein obese kinderen werkt hen tegen bij verleidingen
Kinderen met een te hoge BMI hebben een dunnere prefrontale contex. Dat blijkt een nieuwe studie van de universiteit van Vermont. Daardoor zouden ze het moeilijker hebben om gezonde keuzes te maken dan kinderen met een normaal gewicht.