Koken met Blik: alles voor deze Aziatische curry met gamba's vind je in je voorraadkast
In Koken met Blik laat tv-chef Danny Jansen in tien afleveringen zien hoe je lekker kunt koken met dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de tweede aflevering maakt hij een Aziatische curry met gamba’s.
Delen per e-mail
Voordat je naar de winkel gaat, is het volgens Jansen slim om eerst even te kijken wat je eigenlijk zelf nog in huis hebt. ,,Dingen die blijven liggen uit een kerstpakket en zo’’, zegt hij. De chef-kok laat zien dat je vaak genoeg in je kast hebt liggen om iets lekkers te maken.
In deze aflevering van Koken met Blik gebruikt Jansen voor zijn recept dingen uit zijn voorraadkast en vriezer. ,,Ze zijn allemaal nog lang houdbaar’’, merkt hij. Volgens hem kun je met vrijwel alles wat je in huis hebt opgeslagen snelle en makkelijke recepten maken, die ook nog eens lekker zijn. ,,En je hebt weer een beetje ruimte in je voorraadkast en vriezer gemaakt.’’
Voor de Aziatische curry met gamba’s heeft Jansen slechts een blikje kokosmelk nodig en wat groentes. ,,Die groentes heb ik nog in de vriezer liggen.’’ Daar vond hij ook een zakje gamba’s. Bij het recept serveert Jansen naanbrood, een belangrijk bijgerecht bij Aziatische maaltijden.
Om het gerecht af te maken, doet de chef er wat santen bij. ,,Santen is het vet uit de kokosnoot’’, vertelt hij. Volgens Jansen geeft dit een roomachtige smaak. ,,Als je dit niet hebt, kun je een klontje roomboter erbij doen op het einde.’’ De chef-kok zet het recept binnen no-time op tafel. ,,Erg lekker. Lekker spicy.’’
Aziatische curry met gamba’s
INGREDIËNTEN
400 g diepvriesgroenten (broccoli, erwtjes, bloemkool, wortel)
1 pakje currypasta (naar keuze)
2 blikken kokosmelk
1 pakje santen
400 g diepvriesgamba’s
1 zak naanbrood
KEUKENSPULLEN
Wok
BEREIDING
1 Fruit (in een wok) de currykruiden (pasta) in wat olie, voeg dan de groenten toe.
2 Blus af met de kokosmelk, kook door tot de groenten beetgaar zijn.
3 Bak de gamba’s in een koekenpan krokant in een beetje olie.
4 Verhit de oven op 180 graden Celsius en bak de naanbroden in circa 6 minuten af.
5 Voeg op het laatst de santen toe. Als deze gesmolten is, voeg dan de gamba’s toe en serveer met het naanbrood.
Nog een makkelijk recept met eten uit je voorraad? Kijk hier hoe je een ovenschotel met nacho's maakt:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten / Video
‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
De Belg die in het Aldi-filiaal in Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer voorhanden waren, heeft bij de politie een klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie. De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. -
Koken & Weten
Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Tony's Chocolonely wil cacao-industrie (opnieuw) wakker schudden
Europese wetgeving is hard nodig om bedrijven in de cacao-industrie te verplichten misstanden zoals kinderarbeid en slavernij in hun keten aan te pakken. Dat stelt Tony's Chocolonely. -
Video
Hoe koop je veilig bij de supermarkt of een afhaalrestaurant? Een viroloog geeft tips
Hoe doe je veilig boodschappen bij de supermarkt tijdens de coronacrisis? En hoe veilig zijn de alternatieven, zoals afhaalmaaltijden en leveringen aan huis? De Vlaamse viroloog Marc van Ranst ging met VTM Nieuws naar de supermarkt en geeft tips. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus
Deze heerlijke visburgers kun je heel makkelijk zelf maken. In dit recept gebruiken wij kabeljauw, maar je kunt zelf kiezen welke vis je gebruikt. De visburger wordt geserveerd op een knapperig broodje in combinatie met frisse yoghurtsaus en ingelegde groenten; een heerlijk gerecht.
-
Video
NIEUWE SERIE - Koken met Blik: ‘Koken uit de voorraadkast maakt je creatief’
Als we toch moeten thuisblijven en niet mogen hamsteren, dan moeten we de voorraadkast en de vriezer maar plunderen. Danny Jansen laat in tien afleveringen van Koken met Blik zien hoe je lekker kookt met van alles dat je al in huis hebt. In deze eerste aflevering maakt hij een ovenschotel met nacho’s. -
Wat Eten We Vandaag: Ras El Hanout zalmtaco’s met tzatziki
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms twintig of meer specerijen. Deze kruiden geven de zalm een intense smaak en daarom voegen we als tegenhanger een frisse zelfgemaakte tzatizki toe. Geniet van deze smaken. -
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd.