Koken met Blik: heerlijke soep met gegrilde paprika uit pot
Koken & etenIn Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de derde aflevering maakt hij een lekkere gegrilde paprikasoep.
Delen per e-mail
We moeten allemaal thuisblijven. Om ook een bezoek aan de supermarkt te beperken, doe je er volgens de chef-kok goed aan om een blik te werpen in je voorraadkast. ,,Er zijn heel veel potten, blikken, dingetjes die eeuwen in de la blijven liggen.’’ Uit die voorraadkast kun je volgens Jansen heerlijke gerechten koken.
In deze aflevering van Koken met Blik maakt Jansen een soep klaar op basis van potten met kant-en-klaar gegrilde paprika’s. ,,Die hoef ik dus niet meer te grillen en hebben een heerlijke roostersmaak.’’
Terwijl de pan aan het verwarmen is en de olie in de pan wordt gedaan, begint Jansen met het aanbakken van de paprika’s. ,,Dan mag de knoflookpoeder erbij naar eigen smaak.’’ Vervolgens voegt de kok de tomatenblokjes toe. ,,Dan doe je de kruiden erbij.’’ De chef-kok merkt op dat de Italiaanse kruiden meehelpen voor de smaak. ,,Maar voor een boost gebruik je het bouillonblokje.’’
Water in het recept is volgens Jansen niet nodig. ,,Er zit al heel veel vocht in de tomaten.’’ Wat hij wel toevoegt is room, zodat de soep wat dikker wordt. Als alles in de pan zit, moet de mixers erin om de soep af te maken. De chef is zelf erg enthousiast over het resultaat van de soep. ,,Ik krijg dadelijk een ster, denk ik.’’ En dat met alleen ingrediënten uit blik en pot.
Gegrilde paprika soep
INGREDIËNTEN
Olijfolie
1 tl gedroogde knoflookpoeder
2 potten gegrilde paprika’s, zonder vocht, in stukjes (2x185 g)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 groente bouillonblokje
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
200 ml houdbare room
Scheut balsamicoazijn
Olijfolie
Cashewnoten
KEUKENSPULLEN
Staafmixer
BEREIDING
1 Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de knoflookpoeder. Voeg hier de gegrilde paprika’s aan toe en roer deze door de olie voor ca. 2 min.
2 Voeg de tomatenblokjes, de gedroogde Italiaanse kruiden en het bouillonblokje toe en kook door. Voeg de room toe en mix tot een gladde soep met de staafmixer.
3 Als de soep te zoet is voeg dan wat balsamicoazijn toe.
4 Serveer met een scheutje olijfolie, wat gedroogde kruiden en garneer met de gehakte cashewnoten.
Nog meer gerechten uit potten of blikken? Probeer deze Aziatische curry met gamba’s:
Ook voor deze nacho-ovenschotel heb je alleen maar houdbare producten nodig:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nigella Lawson gaat viraal met sneer naar Trump: ‘Recept van de dag is bittere oranje taart’
De wereldberoemde Britse tv-kok Nigella Lawson (61) gaat viraal op Twitter nadat ze in receptvorm een sneer uitdeelde aan Donald Trump. Uitgerekend in de laatste 24 uur van zijn presidentschap riep ze een ‘bittere oranje taart’ uit tot haar recept van de dag. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht. -
PREMIUM
De opmars van walnoten van eigen bodem: Melissa en Rudolf Jan maken er een rijke olie van voor de salade
Walnoten importeren we uit Californië, Chili, Frankrijk of Oostbloklanden, terwijl het Nederlandse klimaat en bodem ook geschikt zijn. Om die reden, maar ook omdat noten steeds nadrukkelijker als onderdeel van een gezond voedingspatroon worden gepromoot, zien we hier steeds meer walnootbomen. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’
-
Maaltijdvervangende repen en shakes zijn ongezond: te veel suiker, te weinig eiwitten
De meeste maaltijdvervangers, bedoeld om mee af te vallen, zijn slecht voor de gezondheid. De shakes en repen bevatten weinig eiwit en veel suikers, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. -
Video Hoe koop je veilig bij de supermarkt of een afhaalrestaurant? Een viroloog geeft tips
Hoe doe je veilig boodschappen bij de supermarkt tijdens de coronacrisis? En hoe veilig zijn de alternatieven, zoals afhaalmaaltijden en leveringen aan huis? De Vlaamse viroloog Marc van Ranst ging met VTM Nieuws naar de supermarkt en geeft tips. -
Salmonella aangetroffen in spekreepjes van Lidl
Klanten van supermarktketen Lidl wordt verzocht om gerookte spekreepjes terug te brengen naar de winkel. Tijdens een kwaliteitscontrole van de Nederlandse Voedsel- en Waardeautoriteit (NVWA) is er salmonella in het product aangetroffen, wat voor kwetsbare groepen gevaarlijk is om te consumeren.