PREMIUM
Kraak bij Franse verkoper kostbare bordeauxwijnen: ‘Het lijkt alsof ze het gebouw kenden’
Koken & EtenCriminelen met een dure smaak hebben in de omgeving van Bordeaux een kraak gezet en een serie peperdure wijnen gestolen. De buit bevatte onder meer veertig tot vijftig flessen Château d’Yquem die elk 300 tot 500 euro waard zijn.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
Wat Eten We Vandaag: Bastognemousse met karamelsaus
Op zoek naar een makkelijk dessert waarvoor je maar weinig ingrediënten nodig hebt? De bereiding van deze Bastognemousse duurt 15 minuten, waarna je de glazen een uur laat opstijven in de koelkast. -
Eeuwenoude fles wijn van 350.000 euro geroofd uit kelder van Spaans restaurant
Goede wijn behoeft geen krans, luidt het aloude spreekwoord. Maar een stevig kettingslot zou in sommige gevallen geen kwaad kunnen, ondervonden de eigenaars van een Spaans restaurant. Gasten gingen aan de haal met een 215 jaar oude fles druivennat, ter waarde van 350.000 euro.
-
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
-
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië.