PREMIUM
Mag dat zomaar, zelf een maaltje rivierkreeft vangen?
Koken&EtenDe Amerikaanse rode rivierkreeft is een plaag. De exoot vreet alles op, waterkwaliteit en biodiversiteit holt achteruit en het diertje graaft ook nog eens in dijken. Mag je zelf een maaltje Amerikaanse rode rivierkreeft vangen? Onderzoeker Ivo Roessink van Wageningen Universiteit is kreeftenspecialist.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Vegan op het platteland? Dat is allesbehalve makkelijk
-
PREMIUMTips
Juni voor veel gezinnen stressvolle maand: ‘Werk als team om de hectiek aan te kunnen’
De afsluiting van het schooljaar komt eraan, met (voor de basisschool) een avondvierdaagse, afscheidsmusical en barbecue met de klas. Structuurcoach Marleen Gondelach heeft tips om de hectiek van de maand juni te helpen bedwingen. ,,Zeg je ‘nee’ tegen anderen, dan zeg je ‘ja’ tegen jezelf en je kinderen.” -
PREMIUMKoken & Eten
Foodblogger Sharon Simon verheugt zich op mannenvlees van kop-tot-kont-kok Nel Schellekens bij Mañana Mañana
Bloeiende bomen en bloemen zorgen voor kriebels in mijn hele lijf. Ook al zegt de buienradar wat anders, het voorjaar is begonnen! En nog fijner, sinds Pasen is het festivalseizoen ook weer aan. Verschillende tickets branden in mijn zak, met als favoriet Mañana Mañana, het festival in Laren (Gld). Daar waar mijn vrienden vooral gaan voor biertjes en muziek, verheug ik mij op foodtrucks en culinaire hoogstandjes.Winterswijk, Oldenzaal, Hengelo, Laren, Enschede, Almelo -
Wat Eten We Vandaag: Broccoliwafels met cherrytomaten en mozzarella
Broccoli: je houdt ervan of helemaal niet. Om toch wat groenten binnen te krijgen, hebben wij deze groente verwerkt in wafels. En geloof ons: het is verrukkelijk. Ook voor de moeilijkste eters onder ons is het lekker. Zo krijgen ze toch wat extra groenten binnen, terwijl ze genieten van broccoliwafels. -
Koken&Weten
Magere vis is net zo gezond als vette vis
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. De komende twee weken onderzoekt hij de wereld van de vette vis. In deze eerste aflevering: is visolie wel zo gezond als wordt beweerd?
-
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
-
-
-
PREMIUMzes vragen
Een zonneboiler levert gratis warm water: in zoveel jaar verdien je hem terug
Ondanks stijgende prijzen en langere levertijden blijven zonnepanelen als warme broodjes over de toonbank vliegen. Terwijl zonneboilers maar mondjesmaat worden verkocht. Is dat terecht? Zes vragen over de potentie van een zonneboilersysteem op je dak. -
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
Lekker voor bij de borrel, als lunch of als tussendoortje: deze courgettekoekjes. Ze zijn makkelijk te maken, en bevatten veel groenten. De halloumi maakt deze fritters helemaal af.