PREMIUM
Marijke (36) raakte twintig jaar geen vlees aan en is nu verslingerd aan de jacht
Koken & etenNa ruim twintig jaar geen vlees te hebben aangeraakt, raakte Marijke Ottema (36) verslingerd aan het jagen. ‘Het proces van doden, villen, klaarmaken en opeten is heel speciaal.’
Delen per e-mail
,,Ik voel een jachtinstinct als ik aan het jagen ben. Al mijn zintuigen staan op scherp en ik word onderdeel van de natuur, op een totaal andere manier dan wanneer ik een wandeling door het bos maak. Het hele proces, van in het veld wachten tot het dier doden, villen, klaarmaken en opeten, is heel speciaal. Jagen is een grote meerwaarde voor mijn relatie tot de wereld en mijn relatie tot eten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)? -
Koken & eten
Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af. -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
video
Dat is een mooie tas van Chanel! O nee, het is een taart van Gaby
Gaby Akkrum maakt taarten die extreem veel lijken op iets anders. Een tasje bijvoorbeeld of een blok beton met planten. De ondernemer haalt haar inspiratie van social media. -
PREMIUM
Johan ging fanatiek barbecueën om de dood van zijn vader te verwerken: 'Toen was het hek van de dam’
Johan Kwakernaat (37) uit Puttershoek ging anderhalf jaar geleden barbecueën om de dood van zijn vader te verwerken. Sindsdien kookt hij de sterren van de hemel, heeft hij duizenden volgers op sociale media én gaat hij workshops geven. ,,Ik hoop mensen te kunnen inspireren.”
-
PREMIUMKoken & eten
Groene ei-bbq duur? Deze Nederlandse concurrent is goedkoper: ‘Die van ons haal je zo op’
De broers Jeroen en Martijn Wesselink zien buiten koken als een levenswijze. Nu mogen ze zich ook de Nederlandse concurrent noemen van de bekende eivormige bbq. ‘De BGE was er eerder, maar wij worden gedreven door het perfectioneren van onze barbecues', aldus Jeroen Wesselink. -
Koken & Weten
Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Koken & eten
Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea.