PREMIUM
Martijn vindt honderden kostbare truffels met zijn zelfgetrainde speurhond: ‘Dexter jokt niet’
Koken & etenJe hond uitlaten en thuiskomen met een voorraadje truffels. Martijn Burgers gaat wekelijks met zijn Amerikaanse Stafford op truffeljacht. Soms in de ongerepte natuur, maar vaak ook in aangelegde stadsparken. Na afloop bakt hij met de luxe zwammetjes een eitje, waardoor het de allure krijgt van een ‘5-sterrendiner’. Iedere hond kan dit kunstje leren, zegt Burgers. ,,Het is heel eenvoudig.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Koffieproever van hoogste niveau verliest smaak: ‘Alles ruikt naar corona’
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Pasta guacamole
Je kent het vast wel: guacamole. Een heerlijke dip van avocado, tomaat, rode ui, limoen en koriander uit het zonnige Mexico. Maar wat nou als je deze ingrediënten samenbrengt en verwerkt in een pasta? Het resultaat: een makkelijke, frisse en oh zo lekkere pasta. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met schelvis
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante asperges op zomerse salade
Het aspergeseizoen is van april tot juli, dus geniet er nog even van. In dit recept koken we de asperges, waarna we ze door bloem, ei en panko halen. Vervolgens frituur je ze, waardoor ze lekker krokant worden. Zo heb je ze waarschijnlijk nog niet eerder op. Een aanrader in combinatie met de frisse dressing. -
PREMIUM
Vraag naar aloë vera enorm gestegen in coronatijd vanwege schrale handen door vele wassen
Door het vele handen wassen in coronatijd, kregen veel mensen last van schrale handen. Een geluk voor kweker Freek Wesstein (27), de eerste aloëverakweker van Nederland. ‘De plant is niet alleen mooi voor de vensterbank, maar kalmeert de huid.’