Meer gehaktballen besmet met gevaarlijke bacterie
Na Jan Linders en Hoogvliet waarschuwt ook DEEN Supermarkten consumenten voor een gehaktbal waar de gevaarlijke bacterie Listeria in zit. Klanten die het eten in huis hebben, wordt dringend verzocht het terug te brengen naar de supermarkt.
Het gaat om DEEN gebraden gehaktballen met jus, verpakkingen van 2 en 4 stuks met houdbaarheidsdatum van 23 maart t/m 16 april 2019, aldus de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Gisteren waarschuwden supermarktketens Jan Linders (gehaktballen) en Hoogvliet (verse traiteurmaaltijd andijviestamppot met gehaktbal) er ook al voor.
Het eten van producten met deze bacterie kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dat geldt vooral voor zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.
Listeria
De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn, meldt het Voedingscentrum op zijn website. ,,Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen, omdat het kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue.
-
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure komkommer en harissamayo
Zin in een burger, maar liever een avondje zonder vlees? Kies dan voor deze visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo. De burger is makkelijk te maken en is een verantwoord alternatief. Wist je bijvoorbeeld dat kabeljauw barst van de vitamines en mineralen? Waaronder vitamine B, jodium en zink. -
NVWA waarschuwt voor besmette gehaktbal
Twee producten van verschillende supermarkten zijn mogelijk besmet met de gevaarlijke bacterie Listeria. Het gaat om gehaktballen van supermarktketen Jan Linders en de verse ‘traiteurmaaltijd’ andijviestamppot met gehaktbal van de Hoogvliet. -
Wat Eten We Vandaag: Asian honey garlic potatoes
Asian honey garlic potatoes is een overheerlijk Koreaans bijgerecht. Oorspronkelijk wordt dit recept vaak gemaakt met chilipasta, maar in dit recept gebruiken we sriracha, een pittige chilisaus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met paksoi.