PREMIUM
Megawinkel Lidl: modernste snufjes én een tapasbar
Zierikzee krijgt de (voorlopig) grootste Lidl van Zeeland. Eentje die helemaal is ingericht met de nieuwste snufjes uit de keuken van de supermarktketen, zo is de belofte.
Delen per e-mail
De nieuwe supermarkt wordt duurzaam gebouwd, met 484 zonnepanelen op het dak voor de energievoorziening en klimaatregeling via warmtepompen. En op het parkeerterrein laadpalen voor elektrische auto’s. De winkel aan het Haringvlietplein opent maandag z’n deuren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Mangokip met kokosrijst
Mango en kokos is een combinatie die niet alleen goed werkt in zoete gerechten, het is ook absoluut het proberen waard als avondmaaltijd! In dit gerecht serveren we heerlijke mangokip met kokosrijst. -
video
Topman Dirk van den Broek: Verlaag btw op groente en fruit naar 6 procent
Supermarktketen Dirk van den Broek begint vandaag een petitie met als inzet de verlaging van btw op groente en fruit (van 9 naar 6 procent). De supermarkt vindt het niet kunnen dat gezonde, verse producten vaak duurder zijn dan ongezonde boodschappen. ,,Hoogste tijd voor actie.’’ -
PREMIUM
Taco’s met spinazie, chorizo en aardappel
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: taco’s met spinazie. Die blieven een super-côtes du rhône. -
Het is kaasfonduedag: zo maak je een heerlijke met vijf kazen
Met het koude weer is er bijna niets gezelliger dan met zijn allen rondom een pan kaasfondue zitten. Deze kaasfondue bevat wel vijf verschillende soorten kazen. Vandaag is er een extra goede reden om deze op tafel te zetten, want het is Dag van de kaasfondue! -
PREMIUMVIDEO
Jordi (26), maker van de beste bonbon van ons land: 'Ik wil ze gaan verkopen vanuit huis’
Jordi van Eden uit Dordrecht is de winnaar van de Beste Bonbon van Nederland 2021. De vakjury loofde zijn bonbon vooral vanwege het rijke smaakpalet. ,,Ik dacht: ik meld me gewoon aan. Dat ik uitgekozen zou worden had ik niet verwacht.’’
-
Wetenschappelijk bewezen
Bananen snel rot? Met deze tips houd je je fruit langer goed
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Esther Hogeveen uit hoe je meer grip op je fruitschaal krijgt. -
PREMIUM
Horecaondernemers durven niet te vroeg te juichen: ‘Ik houd er stiekem rekening mee dat het 1 mei wordt’
Horecaondernemers hopen vurig dat zij hun terrassen 21 april open kunnen gooien. Ook de gasten kunnen niet wachten: de reserveringen stromen inmiddels binnen. Toch willen de ondernemers niet te vroeg juichen. ,,Eerst zien en dan geloven”, klinkt het. -
PREMIUMVIDEO
Vasten is goed voor darmen en lever: ‘Sla de lunch voortaan over’
Vasten is goed voor de darmen en lever. Zo goed zelfs dat hoogleraar maag-, darm- en leverziekten Maikel Peppelenbosch aanraadt om de lunch voortaan over te slaan. ‘Door meer tijd tussen maaltijden te laten, wordt de darmflora beter en zit je lekkerder in je vel.’