Met dit trucje weet je meteen of je eieren nog goed zijn
Een geslaagd ontbijt? Daar hoort een overheerlijke omelet bij. Maar als je het doosje uit je koelkast haalt, besef je dat je niet meer weet wanneer je de eieren gekocht hebt. Was het vorige week woensdag? Of de week daarvoor? Of liggen ze er al een maand? Met dit eenvoudige trucje weet je meteen of ze nog goed zijn.
Delen per e-mail
Wat heb je nodig?
Je eieren en een kom gevuld met koud water. Zorg ervoor dat je kom genoeg gevuld is om een ei in onder te dompelen plus nog een aantal extra centimeters.
Wat moet je doen?
Leg je ei voorzichtig in de kom met water en wacht even af. Als het ei naar beneden zakt en op zijn zijkant gaat liggen, is het nog vers en helemaal oké om op te smullen. Zinkt het ei, maar staat het rechtop, dan kan je het nog altijd zonder problemen opeten, al moet je dat wel zo snel mogelijk doen. Blijft het eitje drijven, dan moet je het weggooien. Dat betekent helaas dat het niet meer goed is.
Waarom werkt dit trucje?
Eierschalen zijn gedeeltelijk luchtdoorlatend. Hoe ouder een ei wordt, hoe meer vloeistof er binnenin verdampt waardoor het ei zich vult met lucht. En hoe meer lucht er in het ei zit, hoe makkelijker het blijft drijven.
Weet jij al wat je vanavond eet? Probeer eens deze schnitzel met prei.
Verder in het nieuws
-
Wat Eten We Vandaag: Milkshake & chocolate chip cookies
Morgen begint de werkweek alweer, maar gelukkig kun je vandaag nog even genieten van het weekend. Dat gaat een stuk gemakkelijker met deze milkshake en chocolate chip cookies. -
Koken & Eten Verbluffend: Jennifer valt 55 kilo af binnen een jaar. ‘Deze vijf tips bleken voor mij te werken’
Jennifer Still is een schrijfster en editor uit New York, die geniet van eten, drinken, televisie kijken en al haar hele leven kampt met overgewicht. Zij viel toch 55 kilo af in minder dan een jaar tijd en vertelde onlangs aan Business Insider hoe ze dit gedaan heeft. -
Koken & eten Vis uit blik saai? Niet met deze recepten
Vis uit blik minderwaardig? Welnee, als je maar goeie blikken koopt, vindt Bart van Olphen. Zijn tweede boek met recepten met vis uit blik is net uit. Drie makkelijke gerechten. -
Einde van een tijdperk: Ikea neemt het één euro-ontbijt op de schop
Liefhebbers van een Ikea-ontbijt mogen vanaf nu hun knip trekken. Althans, als ze geen lid zijn van de Ikea-familie. Wie geen pasje heeft, moet voortaan in de buidel tasten voor het geliefde één euro-ontbijt. Voor pashouders blijft de schade beperkt tot 20 cent meer. -
PREMIUM
Koken & Eten Ruby is ‘de vierde smaak’ naast puur, melk en wit
Het is hommeles in chocoladeland. Steen des aanstoots: een fruitige roze chocoladesoort van ongefermenteerde cacaobonen.
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde pita’s met homemade vegaballetjes
Het is weekend en dus heb je de tijd om uit te pakken. Daarvoor zijn deze gevulde pita’s perfect geschikt voor: je maakt zelf de vegaballetjes en ook de knoflooksaus is zelfgemaakt. Dat wordt smullen! -
Deze bonenschotel staat binnen 15 minuten op tafel
Kookboekenschrijvers Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie hebben samen een dochter van 1,5 jaar en runnen de site lekkerensimpel.com. Hun Italiaanse bonenschotel staat binnen 15 minuten op tafel. -
PREMIUM
Verfijnde spijs én wijn bij Martine in de keuken
Restaurant Avalon Wijn en Spijs in De Steeg heeft niet voor niets wijn voor het woord spijs staan. The place to be voor iedere wijnliefhebber.