Miljuschka wil Rutte strikken en roept haar fans op de premier te bedelven onder berichtjes
Koken & etenTv-presentatrice en -kok Miljuschka Witzenhausen roept haar fans op om de minister-president te bestoken met berichten. Ze wil hem graag interviewen en haar 'bakleger’ kan haar daarbij misschien helpen.
In haar Stories op Instagram riep Miljuschka haar ruim 852.000 volgers op om haar te helpen aan een interview met Mark Rutte. Haar bakleger - zoals ze haar fans noemt - zou een berichtje kunnen sturen naar de minister-president waarin ze hem vragen om in gesprek te gaan met de presentatrice.
De tv-kok en sinds kort ook bladenmaker (haar tweede magazine is net uit) heeft tien afleveringen gemaakt van een podcast met de titel Eetgeheimen. Hierin ontfutselt ze bekende en minder bekende Nederlanders die haar inspireren, hun eetgewoonten. Voor deze podcast interviewde ze onder anderen Eva Jinek, Arie Boomsma en Richard Groenendijk. De cabaretier zei in dat gesprek dat hij, als hij voor de keuze zou staan van ‘nooit meer seks of nooit meer eten’, zou kiezen voor nooit meer seks. ,,Geen twijfel mogelijk.” Eva Jinek eet na uitzendingen graag lekkere snacks. Een halve kilo kaas het liefst. Voor de laatste aflevering van haar podcast ging Miljuschka in gesprek met Peter R de Vries. Hij vertelde zijn dag te beginnen met Brinta als ontbijt. Daar kon hij altijd goed op sporten. ,,Als ik niet genoeg te eten krijg, functioneer ik niet goed.” Daarom deed hij ook na herhaaldelijke verzoeken niet mee aan Expeditie Robinson.
‘Benieuwd hoe hij is opgegroeid’
Haar wens om Rutte te spreken is niet nieuw. Aan het onlangs ter ziele gegane Viva vertelde ze in mei nog waarom ze hem graag zou spreken. ,,Ik denk dat de manier waarop we met eten omgaan behoorlijk verkeerd is. Ik denk dat dat de oorzaak is van veel problematiek in onze maatschappij. Ik ben heel benieuwd hoe hij met eten is opgegroeid en hoe hij er tegenaan kijkt.” Of het al is gelukt? ,,Helaas nog niet", meldt de presentatrice via een appje, maar ze blijft het proberen.
Ze heeft inmiddels duizend andere dingen gedaan, maar voor veel mensen is Miljuschka vooral bekend als cheesecakekoningin. Hier zie je hoe je haar versie maakt met roomkaas en aardbeien:
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUM
Verbaasde Remco zag stel kreeft na kreeft uit de Dinkel scheppen: ‘Ze gingen ze zelf opeten’
DENEKAMP - Met een schepnet haalden ze de ene na de andere kreeft uit de Dinkel. Net zolang totdat hun plastic tas volledig gevuld was. Het stel ging ze koken en opeten, tot verbazing van natuurliefhebber Remco Ditmar uit Hengelo, die het tafereel vastlegde. Dat dit helemaal niet mag, leken de kreeftvissers niet door te hebben. -
PREMIUM
In dit restaurant gaat het er compleet anders aan toe: ossentong en vissengraten op menu
Geen biefstuk, maar een ossentong. En geen simpele ketchup, maar een sausje gemaakt van vissengraat. Bij restaurant Kom Eten in Hoogmade gaat het er op de Kop tot staart-avond nét iets anders aan toe dan in de meeste keukens.Hoogmade -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk.
-
PREMIUMKoken & Eten
Luca (20) maakt van zijn liefde voor Italië een cannoli-imperium: ‘Een eigen onderneming was een wens van me’
In een loods in Heinenoord ‘fabriceert’ de 20-jarige Luca Vasseur wekelijks een kleine 20.000 cannoli. Wat dat betreft is de naam van zijn onderneming goed gekozen: I Love Cannoli. ,,De aanloop naar Valentijnsdag was een gekkenhuis. Er is zeker een pallet aan handgemaakte, typisch Siciliaanse desserts de deur uitgegaan.”Hoeksche Waard -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Spaanse tortilla met ansjovis
Tortilla de patatas is een klassiek Spaans gerecht en kennen we in Nederland als een Spaanse tortilla. Het gerecht is op basis van ei en plakjes aardappelen en kun je zowel warm als koud serveren. -
Ophef om nasi per ‘bezorghelikopter’ in Maleisië: ‘En wij mogen niet naar een begrafenis’
Een maaltijdbezorging per helikopter heeft tijdens de strenge lockdown in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tot grote verontwaardiging geleid. De coronamaatregelen verlammen de stad en onder meer restaurants zijn dicht.