Minder je met brood en pasta, dan passen deze vijf recepten goed bij jouw eetwijze
Koken & EtenAfgelopen maand zochten we weer meer naar diëten. Ook koolhydraatarme recepten staan in de belangstelling. Eet jij ook minder koolhydraten, probeer dan zeker deze recepten van Eatertainment. De meeste zijn makkelijk en snel klaar te maken.
1. Kip tandoori traybake
Gemakkelijk en snel iets op tafel toveren: dan is een bakplaat oftewel traybake wel zo makkelijk. Je snijdt al je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift hem zo in de oven. De kip tandoori traybake is gebaseerd op een traditioneel Indiaas gerecht, waarbij de kip wordt gemarineerd in yoghurt en kruiden.
2. Romige visschotel met prei en broccoli
Als je op zoek bent naar een simpel recept, dan is deze visschotel met prei en broccoli precies wat je zoekt. Extra makkelijk: in dit recept kun je kiezen voor verse vis, maar diepvriesvis werkt ook prima. Ideaal op drukke dagen of als je gewoon even zin hebt in een makkelijke maaltijd.
3. Courgettenoedels met chilitofu
Breng je tofu op smaak met een heerlijke zelfgemaakte marinade met wat pit. Lekker in combinatie met noedels van courgette voor een lichte maaltijd. Als je van flink pittig houdt, voeg dan rode peper toe tijdens het wokken of ga voor sambal naar smaak in de marinade.
4. Bietenstamppot met geitenkaas en rucola
Stamppot is een gerecht waarmee je kunt blijven variëren. Je kunt er veel soorten groenten in verwerken, ook zomergroenten of groenten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Deze stoemp (zoals onze zuiderburen stamppot noemen) is gemaakt met bieten, geitenkaas en rucola. Dat ziet er feestelijk uit.
5. Slawraps met pulled chicken en zure room
Verantwoord eten hoeft niet saai te zijn met deze slawraps met pulled chicken en zure room. Het gerecht is zowel laag in koolhydraten en calorieën als in vetten. Superlekker, boordevol groenten en een feest voor het oog, meldt Eatertainment, dat nog veel meer recepten voor je heeft.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tiramisu light
Tiramisu is het favoriete toetje van velen en met reden. Wij maken deze lichtere variant met slechts vier ingrediënten: eierkoeken, espresso, magere kwark en cacao. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappel-pompoenfrittata met Taleggio
Fritatta komt uit de Italiaanse keuken en is vergelijkbaar met de Spaanse aardappeltortilla. Het gerecht is een goedgevulde omelet, en leent zich uitstekend om overgebleven ingrediënten in te verwerken. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug?
-
PREMIUM
Prijst het pilsje zich met de nieuwste prijsverhoging uit het café? ‘Brouwerijen jagen consument de kroeg uit’
Wéér een prijsverhoging voor het pilsje. Grote brouwerijen rekenen sinds 2020 ruim 20 procent meer voor hun fusten en ze worden nóg duurder. De horeca klaagt. En de consument? ,,Die blijft drinken en dat weten de brouwers ook.”Breda -
-
-
2
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
PREMIUMHeel Holland Bakt
Zineb schopte het tot HHB-finale: ‘Bakken was therapeutisch toen moeder overleed’
Koken en bakken voor een groep mensen kan zenuwslopend zijn, maar Zineb El Moudden (36) bakte voor drie miljoen mensen in de finale van Heel Holland Bakt. ,,Mijn droom is mijn eigen kookboek uit te brengen en een studio te hebben waar ik workshops aan mensen kan geven. Gezelschap en goed eten maken mensen gelukkig.’’Alphen aan den Rijn