Ramon Beukt kookt rijst.
Volledig scherm
Ramon Beukt kookt rijst. © Ramon Beuk

Mislukt je rijst altijd? Met de tip van chef-kok Ramon Beuk krijg je wel gare, heerlijk geurende rijst

VIDEOIn de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de tv-kok wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: zo maak je de lekkerste rijst.

  1. Dorien introduceert de vegan krentenwegge: ‘Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het ook in Vasse’
    PREMIUM
    Foodblog

    Dorien introdu­ceert de vegan krentenweg­ge: ‘Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het ook in Vasse’

    Op de dag van ons vrijgezellenfeest kregen mijn verloofde en ik in ons Noord-Amsterdamse arbeiderswoninkje een enorme krentenwegge voorgeschoteld. Voorzien van Twentse spreuk, zoals de traditie voorschrijft. Naar de spreuk kan ik alleen maar gissen, ze is niet meer leesbaar op de foto’s van deze dag in 2009. Bovendien sprak ik destijds nog geen woord Twents. Na het verorberen van de krentenwegge gingen we met zijn allen het Amsterdamse Noorderpark in om daar te klootschieten. De Twentse tint van ons vrijgezellenfeest bleek een voorbode van onze verhuizing naar Enschede.
    Vasse