Nieuw kookboek Jamie Oliver is ode aan de Italiaanse vrouw
VideoMet moeite richt ze haar hoofd op. Met haar handen doet ze de bewegingen voor waarmee Jamie en Gennaro de pasta moeten kneden. Dan begint de oude Italiaanse nonna te lachen. ,,Ik geef mijn recepten met liefde aan deze twee mannen”, zegt ze in het Italiaans. ,,Ik zou het erg vinden als deze tradities verloren gaan als ik er straks niet meer ben.”
We zijn in Panzano, een dorpje in Toscane. Het hart van de Italiaanse keuken en de bakermat van de vele prachtige Chianti-wijnen. Het is de inspiratiebron voor
tv-kok Jamie Oliver en zijn ‘mentor’ Gennaro Contaldo om een nieuw boek te
maken. Voor Jamie Kookt Italië reisden de twee koks door het hele land. Langs allerlei nonna’s, oudere Italiaanse vrouwen. Daar koken ze samen de stokoude familierecepten. De video’s worden uitgezonden op 24Kitchen en de recepten zijn te vinden in Jamie Olivers nieuwe kookboek.
Jamie Kookt Italië is een ode aan de vrouw, meer specifiek aan de Italiaanse vrouwen. ,,Het kostte ons twee jaar, maar we hebben een fantastische tijd gehad”, zegt Jamie. ,,Deze vrouwen zijn fantastisch. De een was rijk en de ander heel arm. Maar allemaal zijn het patriotten, bijna machines. Ze werken zo hard voor hun families. We hebben ze mogen ontmoeten juist in een jaar dat iedereen praat over de vrouw. Iedere nonna had een uniek verhaal en die verhalen hebben we ook opgeschreven, niet alleen de recepten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin. -
Wat Eten We Vandaag: Noedels uit de oven
Woknoedels zijn op verschillende manieren te bereiden. Volgens dit recept mogen de noedels na het koken nog eens de oven in. Het leuke aan noedels is dat je gemakkelijk allerlei voorradige ingrediënten kunt toevoegen. Denk aan kool, paprika, taugé of tofu en kip. -
PREMIUMmet video
Warmtepomp wordt kleiner en minder lelijk
Nederland moet massaal aan de warmtepomp. Maar zo klein zijn ze niet, dus waar laat je zo’n ding? En waarom zien die buitenunits eruit als een koelwagen? Een kijkje op de VSK Installatiebeurs. -
PREMIUM
Een goede pizza in afgeladen Jamie Olivers Pizzeria
Jamie Olivers Pizzeria is new in town. En dat betekent dat heel Arnhem in de rij staat om er een hapje te eten. Ik sluit op donderdagavond ook aan. -
Wat Eten We Vandaag: Traybake met broccoli, braadworst en krieltjes
Dit gerecht is een plaat vol comfort food. Het is makkelijk om te maken, want er kan maar heel weinig misgaan. Laat je verrassen door de combinatie van groenten, frisse citroen, volle smaak van de braadworst en de krokante aardappel.
-
Jamie Oliver: Ik heb fouten gemaakt
Jamie Oliver heeft net een nieuw restaurant geopend in Arnhem. Hij heeft er alle vertrouwen in en gaat gewoon door, meldt hij aan deze site. -
PREMIUMMet video
Recordaantal vacatures: thuiswerken, tiny house en korte werkweek als lokkertjes
Een recordaantal vacatures staat open, waardoor werkgevers van alles uit de kast halen om personeel te werven. Maar is een scooter of een tiny house wel genoeg? -
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback.