Paddenstoelenrisotto
Een gerecht als risotto vereist eigenlijk maar één essentieel ingrediënt, geduld. Je moet er bij blijven staan en continu roeren zodat de bouillon gelijkmatig wordt opgenomen. Deze versie zit door de kippenbouillon en paddenstoelen al zo vol smaak dat meer vlees toevoegen overbodig is.
Ingrediënten (4 personen):
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 el fijngehakte salie
- 250 g paddenstoelenmix
- 300 g risottorijst
- 150 ml witte wijn
- 750 ml warme kippennbouillon
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 125 g zure room
- 75 g Parmezaanse kaas
- 75 g ruccola sla
Benodigdheden:
- Grote pan
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Verhit in een grote pan de olijfolie, fruit hierin de rode ui en salie aan en voeg de paddenstoelenmix toe.
- Roer goed door en voeg de risotto rijst toe.
- Bak kort aan alvorens de witte wijn toe te voegen.
- Roer op middelmatig vuur goed door en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen door de rijst.
- Voeg per keer een soeplepel warme bouillon toe en roer tot dit opgenomen is.
- Blijf dit circa 20 minuten herhalen tot de rijst gaar is en geen bouillon meer opneemt.
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Schep de risotto in een diep bord, garneer met de zure room, rucola en rasp de parmezaanse kaas er over.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Parmezaan-kipnuggets uit de airfryer met spicy mayonaise en citroendip
Zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk is en ook nog eens veel lekkerder dan een kant-en-klare diepvriesvariant. Deze Parmezaan kipnuggets uit de aifryer met zelfgemaakte spicy mayonaise en citroendip zijn ideaal voor het weekend. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
Wat Eten We Vandaag: Stevige zwarte bonensoep met pompoen en Griekse yoghurt
Zwarte bonen zijn een bron van eiwitten en vezels. Die kun je dus gerust gebruiken als basis van een voedzame maaltijdsoep. -
PREMIUM
Een bokkenpootje met witte chocolade? Dordrecht heeft er een nieuwe lekkernij bij: de Schapenpoot
Kun je ook bokkenpoten met witte chocolade maken? Zo vroeg zijn vriend Alex. Ja, zei bakker Jaap Korteweg en hij creëerde een nieuwe Dordtse lekkernij: de Schapenpoot.Dordrecht -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa.
-
Wat Eten We Vandaag: Speculoos-ontbijttaartje
Begin de dag feestelijk met dit speculoos ontbijttaartje. Lekker en voedzaam dankzij de havermout. Het taartje is warm het lekkerst, maar je kunt ‘m ook eerder afbakken en een paar dagen in de koelkast bewaren. -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.