Pastarecepten voor drukke dagen: deze vijf maaltijden staan lekker snel op tafel
Koken & EtenSoms weet je al dat je een drukke week voor de boeg hebt. Dan is het wel zo makkelijk om alvast een maaltijd in te plannen die snel klaar is. Een van deze vijf pastagerechten van Eatertainment bijvoorbeeld.
Pastasalade met parmaham en gegrilde avocado
Deze snelle pasta salade bevat weinig ingrediënten en zet je binnen 20 minuten op tafel. Ideaal als lunch of avondmaaltijd.
Eenpanspasta met paddenstoelen en pancetta
Als je geen trek hebt in een lading afwas, is dit eenvoudige eenpanspastagerecht een handige keuze. Deze maaltijd met paddenstoelen is romig. De pancetta maakt het hartig. Ook ideaal als je bezoek krijgt, maar niet te lang in de keuken wilt staan, want ook dit eenpansgerecht staat in 20 minuten op tafel.
Pasta met feta en tomaatjes uit de oven Pasta en kaas gaan goed samen. In deze versie gebruik je feta. De kaas gaat samen met de tomaten en kruiden en specerijen in de oven. Dat ruikt goed en smaakt heerlijk.
Penne Puttanesca met broccoli en tonijn
Deze pasta kent vele variaties, maar de basis is altijd hetzelfde: olijven, kappertjes en ansjovis. Naast broccoli en tonijn voeg je in deze variant extra pit toe in de vorm van een rood pepertje.
Spaghetti met zeekraal en mosselen
Weer zo'n snel pastagerecht dat je zo op tafel hebt staan: zeekraal geeft de zilte smaak en die combineert perfect met mosselen. Zeekraal is een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Een gezonde smaakmaker met een goede bite.
Nieuws, tips en trucs over eten vind je in de video's van Koken & Eten hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin. -
Koken & Eten
Met dit trucje van Julius Jaspers maak je je taaie BBQ-vlees lekker zacht
Een goede BBQ’er of grillmaster zorgt voor niet te veel variëteit op het vuur, schrijft barbecue-expert Julius Jaspers in zijn nieuwe boek. Want dan kun je zelf ook genieten van de gezelligheid aan tafel. -
Koken & Eten
Schoner werken in de keuken: ‘Stop met het gebruik van microvezeldoekjes’
Tijdens het koken is het belangrijk dat je rauw eten van ander eten gescheiden houdt. Het vocht van rauw vlees of rauwe vis kan namelijk zorgen voor voedselvergiftiging. Drie experts geven tips om kruisbesmetting te voorkomen. -
PREMIUMKoken & Eten
Wil je afvallen en heb je honger? ‘Soms fopt je lichaam je’
Een dieet werkt niet, weet diëtiste Marie-José Torenvliet uit ervaring. Ter gelegenheid van Anti- Dieetdag morgen vertelt ze wat beter werkt: signalen opvangen van je lichaam. -
PREMIUMmet video
Warmtepomp wordt kleiner en minder lelijk
Nederland moet massaal aan de warmtepomp. Maar zo klein zijn ze niet, dus waar laat je zo’n ding? En waarom zien die buitenunits eruit als een koelwagen? Een kijkje op de VSK Installatiebeurs.
-
Koken & Eten
Is kaas echt ongezonder in gesmolten staat of is dat een fabel?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: is kaas ongezonder in gesmolten versie? Laura Obdeijn zoekt het uit. -
PREMIUM
Berlijn, Barcelona en Marokko: zo gaat Femke (49) elk jaar gratis op vakantie
Je moet je huis netjes en schoon achterlaten voordat je vertrekt, maar dan kun je gratis vakantie vieren in het huis van een ander. Femke Breukels uit Utrecht is fanatiek huizenruiler: ,,We hebben al 10.000 euro bespaard.’’ -
PREMIUMKoken & Eten
Diëtiste geeft tips om voorgoed af te rekenen met avondsnacken
Snack je meer nu het vroeg donker is? Of ziet dat pak koeken er soms onweerstaanbaar uit wanneer je na een drukke dag voor je tv-avondje nog even de keukenkast induikt? Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om van die trek af te komen.