Pepernoot verovert Duitsland als krokant koekje met chocoladejas
Koken & eten Van Delft Biscuits uit Harderwijk is de grootste pepernotenbakker ter wereld. Niet zo moeilijk want peper- of kruidnootjes zijn oer-Hollands. Met name door het succes van het chocolateren van de kleine koekjes, denkt directeur-eigenaar Oscar de Lange dat de tijd rijp is de rest van Europa te veroveren. In Duitsland ging onlangs de eerste winkel open.
Delen per e-mail
Geen Pfeffernüsse maar gewoon pepernootjes. Want dat woord kunnen Duitsers volgens De Lange ook goed uitspreken. ,,Uit de test kwam ‘pepernootjes’ als woord dat het meest geschikt is voor onze Duitse markt’’, zegt de man die 25 jaar geleden koekjesfabriek Van Delft Biscuits in Harderwijk overnam van zijn vader. De Lange heeft ambitieuze plannen met zijn onderneming. ,,Pepernoten hoor je het hele jaar door te kunnen kopen.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De hete sauzen van broers Freek en Stan zijn ‘hot’ in heel Europa: ‘We krijgen zelfs dankbetuigingen’
Een misverstand wil Freek Raijmakers (31) graag uit de wereld helpen. Bij hete saus draait het niét alleen om hitte. ,,Smaak is uiteindelijk belangrijker dan pittigheid.” Raijmakers kan het weten: Samen met broer Stan bedient hij vanuit Asten liefhebbers van hete saus in heel Europa op hun wenken. Webshop Heatsupply begon als een gok van twee broers, maar is serious business. -
Groei dankzij corona: Domino's breidt flink uit in Nederland
De keten Domino’s Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen om zo in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd. Door de uitbreiding komt er werkgelegenheid voor circa vijfhonderd nieuwe werknemers bij het bedrijf. -
Video
Met dit simpele stappenplan maak je je waterkoker weer kalkvrij
Soms zie je aanslag in je waterkoker. Hoe kom je daarvan af? Hygiëne-expert Zoë Zwaanenburg van Poetsprins weet raad. In deze aflevering van Schoonmaken als een pro vertelt ze hoe zij deze klus aanpakt. -
Wat Eten We Vandaag: Spruitjesstamppot met appel en bacon
Deze spruitjesstamppot heeft een frisse, zoete twist door de toevoeging van appel. Daarnaast zorgt de knapperige bacon voor een lekkere bite. Dit heerlijke gerecht staat in 35 minuutjes op tafel en is een lekkere variatie op de traditionele spruitjesstamppot. -
Koken & Weten
Waarom je moet uitkijken met sommige soorten goedkope kaneel
In Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is kaneel gezond?
-
Wil jij alles weten over koffie? Bregje en Joost maken een podcast over ‘het zwarte goud’
Bregje Deben (46) en haar partner Joost Leopold (50) uit Utrecht hebben een koffieschool aan de Kanaalweg. Deze week zijn ze een podcast gestart over koffie. „Er is veel belangstellling voor koffie.” -
Janny van der Heijden onderzoekt de smaak van Nederland: wie eet nog de Hollandse pot?
Zes weken trekt Janny van der Heijden door het land om te achterhalen hoe Nederland eet. Vandaag eet ze de Hollandse pot en daar is zij dol op. Vooral vanwege één ingrediënt dat daarbij hoort: de aardappel. -
Koken & eten
Koreaanse youtuber stopt kaas in chocoladefontein (en dat gaat flink mis)
Kaas in de chocoladefontein. Succesverhaal of gedoemd te mislukken? De Koreaanse youtuber Tasty Hoon probeerde het uit en zag het gruwelijk misgaan.