Perry maakt de guilty pleasures van BN'ers: ‘Vegetariërs wilden allemaal vlees’
Koken & EtenIn restaurants maken we massaal foto’s van mooie gerechten die we vervolgens op social media delen. Maar er zijn van die hapjes waar we nooit over praten omdat we er ons een beetje voor schamen. Om die guilty pleasures draait de nieuwe kookshow met Perry de Man.
Waar mogen ze jou voor wakker bellen?
,,Heb je een maand? Ik ben echt een slachtoffer van een obesogene omgeving. Ik was op Amsterdam CS laatst en daar zag - en rook - ik de rookworst van de Hema. Die kan ik echt niet laten liggen. Dat is echt mijn probleem. Ken je die tekenfilms, dat er zo’n taart in het raamkozijn staat en dat daar de damp vanaf komt? En dat je die taart dan ruikt en moet pakken? Ik ben geen dief van mijn eigen smaakpapillen, ik wil alles proeven.”
Kozen ze daarom jou voor een kookshow rond guilty pleasures?
,, Dit programma is op mij geschreven. Alles proeven, dat is mijn hele ding. Vooral die guilty pleasures. Ik ben een wandelende guilty pleasure. Ik ga samen met mijn gasten die van hun namaken.Iedereen heeft er een. Er zijn in dit land 17 miljoen guilty pleasures.”
Je gasten zijn BN’ers zoals Dries Roelvink en Humberto Tan. Zaten er verrassingen bij?
,,Veel van die gasten waren vegetariër en willen geen vlees meer eten. Maar al hun guilty pleasures waren met vlees, dat vond ik wel grappig om te zien. Het ging zo: ik kreeg een lijst met gerechten en een lijst met gasten. Ik wist niet welk gerecht bij welke gast hoorde. Ik wist vooraf niet wie er kwam. dus ik wist niet voor wie ik die guilty pleasure ging maken. Ik ben er best trots op dat ik de gerechten allemaal wel kende. Ook de frikandel. Alle gefrituurde dingen zijn lekker, hè? Dat lokt. Je kunt niet wakker maken voor een appel, maar wel voor een appelbeignet.”
Welk gerecht op de lijst verbaasde je?
,,De okrasoep, daar ben ik echt trots op, hoe goed die lukte. Dat is wel echt wel wat culinairder. En de varkensschenen. Daar was ik wel een paar uurtjes zoet mee. Wat me ook verraste: voor mij is een guilty pleasure iets waar je je een beetje voor schaamt. Maar er waren gasten bij die daar daar anders tegenaan keken. Die bijvoorbeeld een mooie herinnering hadden, bijvoorbeeld aan hun oma.”
Je maakte een gerecht die je gast het allerliefst eet. Vond je dat spannend?
,,Er ligt wel druk op. Op de dag zelf hoorde ik pas wie bij het gerecht hoorde dat ik had voorbereid. Je wilt echt pleasen, dus je moet wel je best doen. Bij Surinaamse gerechten moest ik echt even aan de bak. Als iemand bij je langs komt, wil je wel dat je eten lekker is. Helemaal als er een camera op staat. Gelukkig heb ik daar niet zo’n probleem mee.”
Bij een guilty pleasure hoort iets van schaamte. Niet nodig?
,,Sommige mensen krijgen echt rode konen als ze vertellen over die van hun. Maar je kunt er niks aan doen. Ik vind: omarm je guilty pleasures. Iedereen heeft er een. Ik schaam me sowieso nergens voor.”
Voor wie was die okrasoep nou?
,,Voor Howard Komproe. En die Schweinehaxe voor Freddy Tratlehener, dus Vjeze Fur. Die had een heel verhaal over hoe hij vroeger dan al in de auto de krokante stukjes mocht opeten.”
Wat is jouw guilty pleasure?
,,Die van mij is misschien toch wel zo’n huzarenslaatje met plastic lepeltje. De goedkoopste. Die kocht mijn moeder altijd voor me. Er zit heel vaak een link in met je opvoeding. Dat merkte ik ook bij de opnamen.”
Guilty Pleasures is elke werkdag te zien op 24Kitchen om 18.00 uur.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Zo hou je de hele dag door energie: ‘Alleen wielrenners mogen ontbijten met veel suikers’
Ongeacht of je verkeersleider bent, een IT-er, stratenmaker of hoe je je dag indeelt; niemand zit te wachten op een middagdip. ,,Door bewust te letten op wat je eet, en wanneer, kun je de hele dag door scherp blijven.” -
Eten op warme dagen: met deze tips maak je het ultieme zomerse gerecht
Van een frisse salade tot een lekker stukje vis of vlees op de barbecue: de zomer is aangebroken en daarmee ook het warme weer. Maar wat maak je nou voor gerecht tijdens een zomerdag? Twee experts geven tips en inspiratie. -
Koken & Eten
Appels, peren en druiven doen het goed, maar extreem weer maakt komende maanden wel ‘spannend’
Nederlandse telers van appels en peren verwachten in het najaar ongeveer evenveel kilo's te oogsten als vorig jaar. Wijnboeren zijn eveneens tevreden. Het wordt nog wel spannend, melden de ondernemers. Want de droogte, de hitte, hagelbuien en ongedierte kunnen nog roet in het eten gooien. -
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.” -
Mogelijk giftige stof gevonden in ijs van Häagen-Dazs
In verschillende smaken ijs van het merk Häagen-Dazs kan de giftige stof 2-chloorethanol (2CE) zitten, meldt de NVWA. General Mills, het moederbedrijf van Häagen-Dazs, haalt het ijs uit voorzorg uit de schappen.
-
Wat Eten We Vandaag: Wentelteefjes met bramensaus
Brood over? Geen zorgen, wentelteefjes zijn het lekkerst wanneer ze gemaakt worden van oud brood. Het liefst gebruik je hiervoor dikke plakken. De bramensaus met kaneelpoeder maakt de wentelteefjes af. Serveer met een frisse kokosyoghurt. -
Koken & Eten
Waarom je aardbeien beter niet in de koelkast kunt bewaren
Julius Jaspers, bekend als kok, jurylid en kookboekenauteur, staat erom bekend dol te zijn op eten. En hij vertelt er graag over. Aardbeien brengen hem terug naar zijn jeugd, vertelt hij in zijn nieuwste podcast. -
PREMIUMExperts
Met het hele gezin op elkaars lip: waarom vakantie voor echtscheiding kan zorgen
Na de zomer piekt het aantal relatiebreuken. Wat veroorzaakt een vakantiescheiding? En kun je voorkomen dat je huwelijk verongelukt tijdens je vrije dagen? Experts leggen uit en geven tips.