Plus waarschuwt dat in paaseitjes... ei is verwerkt
Plus Supermarkten waarschuwt dat er ei kan zitten in chocoladepaaseitjes van het huismerk. Daarvoor wordt niet gewaarschuwd op de verpakking.
Mensen die gevoelig zijn voor ei kunnen een allergische reactie krijgen door het eten van deze paaseitjes. Het ei zit in paaseitjes met advocaatvulling. Plus roept de zakken terug, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Volgens de Stichting Voedselallergie is 2 procent van de kleine kinderen allergisch voor ei. Wie allergisch is, kan bij het eten van producten met ei erin klachten krijgen aan de luchtwegen en het maagdarmkanaal. In sommige gevallen kan iemand in een shock raken. Medisch ingrijpen is dan noodzakelijk. Plus Supermarkten biedt zijn verontschuldigingen aan voor het incident.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Meer groente en fruit eten? Met deze 13 trucs lukt het wel
Het is niet altijd even makkelijk om voldoende groente en fruit binnen te krijgen, maar het is wel nodig. Een dieet met fruit en groente kan namelijk helpen met het controleren van de bloeddruk, een gezonde hoeveelheid cholesterol, de bloedvaten flexibel houden, botten beschermen en eigenlijk bijna het hele lichaam gezond houden. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop. -
Wat Eten We Vandaag: Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas
De combinatie spitskool, kerrie en ananas klinkt misschien gek, maar is verrassend lekker. Spitskool kun je op verschillende manieren bereiden. Wij kiezen voor wokken, want dan blijft veel van de smaak behouden. -
Dieet aan de kant: deze caloriebom is om te smullen
Chocolade, vanille, ricotta en heel veel koekjes vormen samen deze enorme Cannoli Bazooka. Hoe kun je dit enorme toetje krijgen? Door naar Australië te vliegen en $150 dollar (zo'n 95 euro) neer te leggen bij Pasticceria Caruso in Sidney.
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
-
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde zoete aardappel op Mexicaanse wijze
Een avondmaaltijd boordevol groenten? Dan is dit recept een aanrader. De kidneybonen bovendien zorgen voor een voldaan gevoel en zijn een goede bron van vezels en eiwitten.