Populair op sociale media: pannenkoekensushi (en zo maak je ze zelf)
Koken & etenVeel mensen houden van sushi. En veel mensen houden van pannenkoeken. Als je deze twee favoriete hapjes met elkaar combineert krijg je sushicrêpes, oftewel pannenkoekensushi. Heel makkelijk om zelf te maken.
Een van de eerste restaurants met 'sushi’ van pannenkoeken lijkt een dessertrestaurant in Libanon te zijn geweest, Jessy Juice. Daar stond al een ‘sushiboot’ op het menu tijdens kerstmis 2018. Een sushiboot is een schaal in de vorm van een boot met daarin fraai neergezette sushi van pannenkoekjes en bijbehorende dips.
Sindsdien duiken de hapjes vaker op op sociale media. Video's over sushicrêpes zijn op socialemediaplatform TikTok zo'n 628.000 keer bekeken en op Instagram zijn er bijna 2000 berichten over dit hapje. Je kunt ze net als de Japanse versie met rijst vullen, met daarbij alles wat maar zoet is: fruit, chocolade, snoep en koekjes.
Populair is de banaan, omdat die zo lekker rolt, maar op sociale media zie je ook andere vullingen als marshmallows, M&M’s, bonbons, stukken chocoladereep en ijs. Veel fans maken verschillende soorten die ze samen uitserveren op een groot bord.
Voor iedereen die het nog niet kent: bekijk de video van Eatertainment, waarin een banaan in een chocoladepannenkoek wordt gerold en waarin je nog een handvol andere ideeën ziet voor je eigen boot. De recepten vind je hier.
Meer snelle recepten vind je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
‘Zonder sla is een maaltijd niet compleet’: probeer deze drie maaltijdsalades eens!
-
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Ruben opent groot ontbijtrestaurant in Rotterdam: ‘Mensen ontbijten steeds vaker buiten de deur’
Bij zijn toenmalige werkgever kreeg hij geen gehoor toen hij aandrong op een uitgebreide ontbijtkaart. Want daar zou geen markt voor zijn in Rotterdam. Ruben Venema bewees met By Jarmusch het tegendeel. Over twee weken opent hij een nog groter ontbijtrestaurant.Rotterdam -
Wat Eten We Vandaag: Auberginetosti Caprese
Wil je letten op je koolhydraatinname? Dat is dit lunchrecept ideaal. We maken namelijk een caprese tosti maar gebruiken ‘sneetjes’ aubergine in plaats van sneetjes brood. De aubergine wordt bestreken met knoflookolie, wat je goed proeft zodra je een hap neemt.
-
Koken & eten
Wat is gezonder: een zoete aardappel of een gewone?
-
-
-
Koken & eten
Koolhydraatarme leefstijl lastig? De methode van diëtiste Yvonne is heel simpel en je hoeft niet te tellen
Diëtist Yvonne Lemmers richt zich met haar methode en haar boeken al jaren op koolhydraatarm eten. Met succes: ze verkocht in totaal al zo'n 150.000 boeken en ze heeft tal van verhalen van fans die afvallen. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.