Professor: ‘Ongezonde voeding op lange termijn zeer schadelijk voor gezondheid’
Kinderen kun je maar het beste al jong goede eetgewoonten aanleren, vindt hoogleraar kindergeneeskunde Inge Gies. In haar werk ziet ze wat de gevolgen zijn van belabberde eetgewoonten.
,,Tweejarigen die bij ons komen met een volledig afwijkend eetpatroon, een te hoog gewicht en te veel cholesterol in het bloed zijn geen uitzonderingen meer”, zegt Inge Gies, hoogleraar kindergeneeskunde aan UZ Brussel. En dat kan volgens haar ernstige gevolgen hebben op volwassenleeftijd. Junkfood zorgt echt voor kanker, zo is al een paar jaar geleden in een grootschalig onderzoek aangetoond. ,,Er worden tal van gezondheidsproblemen aan gelinkt, die veel verder gaan dan overgewicht op latere leeftijd.”
Gezonde eetgewoontes kunnen we dan ook het beste in de kindertijd al aanleren, vindt de Belgische. Maar hoe pak je dat aan? En wat kan je doen als je zelf het roer om wil gooien?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Da's handig
Als je zo je biefstuk bakt, kan hij niet mislukken
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de tv-kok wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: de perfecte biefstuk. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
PREMIUM
Ron (67) brengt boodschappen naar de duurste jachten, van Cannes tot Dubrovnik
De baan van Ron van Vark (67) kun je gerust bijzonder noemen. Hij rijdt tweemaal per maand met een transportbus naar de meest luxe havens van Europa om daar boodschappen te leveren aan superjachten. Van kaviaar tot vierkante meloenen, alles heeft hij al eens vervoerd. Van Bergen tot Cannes en van Napels tot Athene. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
Wat Eten We Vandaag: Asian honey garlic potatoes
Asian honey garlic potatoes is een overheerlijk Koreaans bijgerecht. Oorspronkelijk wordt dit recept vaak gemaakt met chilipasta, maar in dit recept gebruiken we sriracha, een pittige chilisaus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met paksoi.
-
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. -
PREMIUMKoken & Eten
Deze populaire snack in het vliegtuig verkopen vrijwel alle maatschappijen
Maaltijden smaken anders op grote hoogte en de piepkleine galley (de keuken) is niet uitgerust voor grote gerechten. Maar vliegtuigvoedsel bepaalt voor een groot deel onze beleving van de vliegreis. Zeven handige weetjes op een rij. -
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer