Omdat hij niet aan personeel kan komen, draait hotelbaas Rick Polman van Van der Valk Hotel Eindhoven de laatste tijd zelf mee in de keuken van het restaurant.
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat hij niet aan personeel kan komen, draait hotelbaas Rick Polman van Van der Valk Hotel Eindhoven de laatste tijd zelf mee in de keuken van het restaurant. © Kees Martens/DCI Media

Radeloze horeca opent jacht op Spaans personeel: directeur Van der Valk staat zelf carpaccio te maken

Hun websites schreeuwen om personeel: de noodkreet staat er veelal prominenter op dan het reserveringsformulier voor een tafeltje. Horecazaken weten hier niet meer waar ze de medewerkers vandaan moeten trekken. En dus zoeken ze koks nu in Portugal en vooral Spanje.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
  2. Husselsaus uit Twente groeit keihard en onderhandelt met grote sausproducent: ‘Geheim recept ligt in de kluis’
    Play
    PREMIUM
    video

    Husselsaus uit Twente groeit keihard en onderhan­delt met grote sausprodu­cent: ‘Geheim recept ligt in de kluis’

    ENSCHEDE - Husselsaus groeit hard. Zo hard dat de bereiding en verpakking van het fris-hartige sausje in de keuken van Het Hanninkshof in Usselo straks niet meer te doen is. Maker Jojan Kersbergen en Sabine Hof onderhandelen met een grote speler in de ‘sauzenwereld’ over grootschalige productie. ‘Het geheime recept weten alleen wij en twee van onze koks.’