Rode handen na het snijden van bieten? Met deze truc blijven ze schoon
Koken & EtenBieten (ook wel kroten genoemd) geven rood af als je ze hebt gekookt. Met een eenvoudige truc kun je zorgen dat je handen schoon blijven.
Voor deze tip van Keukenheks heb je één ingrediënt nodig, dat je al in je keukenkast hebt staan. Als je dat op je vingers smeert, hoef je je handen alleen maar even af te spoelen onder de kraan of aan een stuk keukenpapier af te vegen. Bekijk de tip in de video hierboven.
Je komkommer snijden in gelijke plakjes, hoe je dat doet zie je in de video hieronder. Je hebt er een vreemd hulpmiddel bij nodig.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue. -
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
Koken & Eten
Sander is chocolatier in Venezuela en legt uit hoe je bonbon eet: ‘Kauwen is als knisperend vuurwerk’
Zijn handen werken dagelijks met de beste cacao in de wereld. De Nederlander Sander Koenen (50) zorgt als chocolatier in de Venezolaanse hoofdstad Caracas voor tropische verrassingen. ,,Het is hier nog echt een ambacht.” -
keukenheks/video
Zo snijd je altijd plakjes komkommer die even dik zijn (met een vreemd hulpmiddel)
Als je komkommer (of fruit) snijdt, dan is het fraai als alle schijfjes dezelfde grootte hebben. Met deze handig truc - met een nogal vreemd hulpmiddel - lukt dat voortaan altijd.
-
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. -
PREMIUMKoken & Eten
Warmer weer op komst: koop deze keer geen bbq-pakket maar laat je inspireren door een expert
De een heeft barbecueën tot een kunst verheven, de ander doet het nog steeds met kant-en-klaar pakketten. Dat laatste is zonde, want er is bijna niets dat je niet op de barbecue kunt bereiden, zeggen experts. Van lasagne, kebab en pizza tot de lekkerste desserts. -
Video
Met deze truc heb je nooit meer een vies tosti-ijzer
Heb jij ook van die vette randjes aan je tosti-ijzer? En aangekoekte kaas? Nergens voor nodig. In deze aflevering van Keukenheks zie je hoe je altijd een schoon apparaat hebt.