Ronald Giphart: ‘Een kookboek doorbladeren is je verlustigen, net als bij pornografie’
Koken & etenTv-kok Danny Jansen en culinair schrijver Ronald Giphart hebben één passie gemeen. Ze zijn dol op kookboeken en niet zo’n klein beetje ook. Afgelopen vrijdag is de eerste podcast over hun grote liefde begonnen. Giphart vertelt over De Kookboekenclub.
Hoe gek zijn jullie op kookboeken?
,,Zeer. Mascha (Lammes, zijn vrouw, red.) en ik hebben gewoon een paar meter werkkast vol staan. Hoeveel? (lijkt zich uit te rekken en te rekenen) Ik denk dat we zo'n 20 meter aan kookboeken hebben. Daar zitten ook wel wat oude dingen bij, ook maffe kookboeken. Toen ik voor AD en Volkskrant schreef over eten en drinken, kreeg ik weleens wat opgestuurd, zoals een Duits kookboek waarbij iemand gerechten bij schilderijen had gemaakt.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk. -
PREMIUMvraag & antwoord
Alles wat je (niet) wilt weten over de hybride warmtepomp
Wie vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen, moet een hybride warmtepomp installeren, zo maakte het kabinet vandaag bekend. Maar past een warmtepomp in elk huis, wat kost-ie en zijn er wel voldoende monteurs? -
PREMIUMKoken & Eten
Risotto in gevaar: dit is de reden dat deze rijst uit de supermarkt verdwijnt
Het noorden van Italie wordt geteisterd door extreme droogte. In sommige delen is al vier maanden niet of nauwelijks neerslag gevallen. Met grote gevolgen voor de landbouw in het gebied. -
Finale van Heel Holland Bakt in zicht, maar er wordt nog flink gestreden: ‘Wat een bevalling’
De spanning is om te snijden in de tent van Heel Holland Bakt. Het is erop of eronder. Iedereen wil natuurlijk naar de finale, maar een van de favorieten lijkt niet in topvorm, een andere bakker verrast de jury. ‘Zuur als je nu naar huis zou moeten’.
-
Zo verdwijnen je WhatsAppberichten automatisch
Wil je voorkomen dat jouw berichten voorgoed terug te vinden zijn door (oud-)gesprekspartners? Of wil je wat opslagruimte vrijhouden op je smartphone? WhatsApp kan nieuwe berichten na een bepaalde tijd automatisch laten verdwijnen. -
PREMIUM
Máxima 50 jaar: zo maak je zelf 'haar’ empanadas en dulce de leche
Argentijnse kookboeken zijn dun gezaaid, maar Harold Hamersma ontdekt dat Máxima’s moederland op gastronomisch gebied wel degelijk veel te bieden heeft. Kom maar op met die asado! -
PREMIUM
Steeds meer mensen trekken kaas en eieren uit de muur: ‘Je proeft de charme van het boerenerf’
Rijen ruitjes met daarachter kaas, eieren, groente of fruit. Steeds meer boeren in het Groene Hart kiezen voor een automatiek op de boerderij. Niet zo gek, want het trekt veel klanten. En die komen niet alleen voor de kaas. ,,Je proeft de charme van het platteland.”