Volledig scherm
Winnaar Rutger van den Broek. © Delicious.

Rutger van den Broek wint publieksprijs kookboeken

Rutger van den Broek, ook bekend als Rutger Bakt, heeft de eerste Delicious Publieksprijs voor het beste kookboek gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt.

Van den Broek, die in 2013 de eerste editie van Heel Holland Bakt won, kreeg 35 procent van de ruim 9000 stemmen die lezers uitbrachten op de genomineerde boeken. Op de shortlist stonden kookboeken van het afgelopen jaar die volgens de redactie van het culinaire magazine Delicious goed passen bij het tijdschrift. Het boek van Van den Broek, Masterclass – Cake, kreeg de meeste stemmen. 

Volledig scherm
Het winnende boek. © Carrera.

Volgens de redactie van het magazine zijn de recepten ‘honderd procent foolproof'. Bovendien zijn ze ‘maakbaar en stuk voor stuk klassiekers waarop je altijd terug kunt vallen', zo laat Delicious weten. Er staan veertig recepten in het boek, basisinformatie en suggesties voor smaakcombinaties voor ieder seizoen. De fotografie van Saskia Lelieveld kan de redactie ook bekoren. ,,Zo goed dat je direct de oven aan wil zetten.’

De uitreiking van de prijs was bij Ron’s Gastrobar Indonesia Downtown in Amsterdam. Niet helemaal toevallig in deze periode van het jaar: van 8 tot en met 17 november is het Kookboekenweek. Vanja van der Leeden won vorige week het Gouden Kookboek.

Van der Leeden kreeg de volgende ochtend Ochtendshow to go op bezoek. Hoe dat verliep zie je in onderstaande video.