Salmonella aangetroffen in spekreepjes van Lidl
Klanten van supermarktketen Lidl wordt verzocht om gerookte spekreepjes terug te brengen naar de winkel. Tijdens een kwaliteitscontrole van de Nederlandse Voedsel- en Waardeautoriteit (NVWA) is er salmonella in het product aangetroffen, wat voor kwetsbare groepen gevaarlijk is om te consumeren.
Delen per e-mail
Het product dat Lidl terugroept, is de verpakking gerookte spekreepjes met twee kuipjes. Het gaat om verpakkingen met de houdbaarheidsdata 03-03-2021 en 04-03-2021. Ze hebben de streepjescode 4056489052647. Er is salmonella aangetroffen in producten van deze lading. Salmonella kan voorkomen in rauwe dierlijke producten en op rauwe groente, kiemgroente en fruit. Kinderen, zwangere vrouwen, zieken en ouderen worden sneller ziek nadat zij een product hebben gegeten waar salmonella in zit. De kans bestaat dat zij vochttekort oplopen.
Bij onvoldoende verhitting van de gerookte spekreepjes lopen mensen mogelijk een voedselinfectie op. Klanten wordt daarom dringend verzocht om het product niet te eten, maar zo snel mogelijk terug te brengen naar de winkel. Het aankoopbedrag wordt vergoed door Lidl.
Bekijk hier de video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
IKEA past claim koekenpan aan over giftige stof in anti-aanbaklaag
Beter voor de natuur, dat zou de koekenpan van IKEA zijn. Voor de anti-aanbaklaag wordt volgens het woonwarenhuis niet het zeer giftige PFOA gebruikt. Dat een andere zeer giftige stof wordt gebruikt, vermeldde Zweedse meubelgigant niet. Na vragen van deze site daarover past IKEA de claim wereldwijd aan. -
PREMIUMKoken & eten
Olijfolie, suiker en zout: zo lang blijft eten in je voorraadkast eetbaar
De voorraadkast puilt vaak uit. Wanneer is het tijd voor een grote schoonmaak en vervang je dan de hele inhoud? Professor en expert chemische voedselveiligheid Bruno De Meulenaer geeft adviezen. -
Koken & eten
Het regenboogdieet: hoe meer kleur op je bord, hoe beter?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: het regenboogdieet. -
Wil jij alles weten over koffie? Bregje en Joost maken een podcast over ‘het zwarte goud’
Bregje Deben (46) en haar partner Joost Leopold (50) uit Utrecht hebben een koffieschool aan de Kanaalweg. Deze week zijn ze een podcast gestart over koffie. „Er is veel belangstellling voor koffie.” -
PREMIUM
Kokos, lijnzaad, of ‘gewoon’ olijf: zo kies je de juiste olie voor jouw gerecht
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave maakt je wegwijs.
-
PREMIUM
Deze theatertechnici verloren hun baan en gingen bier brouwen: ‘Onze droom is eigen brouwerij’
‘Dryade’ en ‘Feniks’ heten de twee biertjes van de kersverse Nieuwerkerkse brouwerij De Mythe. Bedacht in Nieuwerkerk aan den IJssel, gebrouwen in Amstelveen. ,,Onze droom is ooit een eigen brouwerijtje met proeflokaal in Nieuwerkerk te beginnen.” -
Koken & eten
Deze makkelijke tosti scoort miljarden views op TikTok
Op TikTok is een truc om makkelijk met een tortilla een tosti te maken een grote trend. De video’s scoren bij elkaar miljarden views. -
PREMIUMKoken & eten
Nieuw medicijn tegen obesitas: ‘Gewichtsverlies van meer dan 20 procent mogelijk’
Een medicijn tegen obesitas? Daar kijken veel mensen (binnen en buiten de medische wereld) halsreikend naar uit. Een nieuw, grootschalig onderzoek lijkt uit te wijzen dat er een vorm van medicatie is gevonden die bij een deel van de patiënten helpt.