PREMIUM
Sans Frou Frou is superleuk, maar ga hier alsjeblieft niet eten
De Gouden Pollepel‘Zonder franje, geen gedoe’, is het motto van dit knusse Fransige zaakje vlak achter het Centraal Station. Je kunt heerlijk eten bij Sans Frou Frou, maar dat heeft u niet van mij. Sterker nog: u moet het meteen weer vergeten.
Lange tijd was dit pand het domein van Thais restaurant Blue Mekong. De pot met bananenschuimpjes op de bar knipoogt naar dat verleden. De zaak is charmant-nonchalant ‘omgefranst’. Tussen posters voor bier of champagne en een opgezet konijn staan kamerschermen met prachtige gebloemde stof - stijlvolle anderhalvemeterhandhavers. Het servies is op de rommelmarkt bij elkaar geshopt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
PREMIUMDe gouden pollepel
Toffe groenten en cocktails uit blik: Williams Canteen is een stadskantine die naar meer smaakt
Toen ik na maanden afwezigheid de Sambalman weer op zijn brommertje door de Witte de Withstraat zag rijden wist ik: het kan weer. De recensies voor de Gouden Pollepel gaan weer van start. De eerste is gelijk een voltreffer. -
PREMIUMDe gouden pollepel
Tussen kunst en catering bij Art & Dining in het Dordrechts Museum
Kunst maakt hongerig. Bij een recent bezoek aan het Dordrechts Museum stapte ik het museumrestaurant Art & Dining in voor een natje en een droogje. Daar vroeg ik me af: waar moet een goed museumrestaurant aan voldoen? -
PREMIUMKoken & Eten
Barbecue-gekte slaat toe: waarom mensen steeds luxere barbecues en ‘beter’ vlees kopen
Met mooi weer komen ze massaal uit de schuur: de barbecue. Leveranciers van barbecues en barbecuevlees merken het direct. Ray van Voorthuijzen van Rays Barbecue Place in Alphen en Willem Zwart van The Smoke Pit in Schoonhoven zien bovendien na twee jaar corona dat de vraag naar betere en luxe barbecues toeneemt. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met bimi en burrata
Pasta met bimi en burrata is een klassiek zuid-Italiaans (Siciliaans) recept. De anjovis en basilicum zorgen voor een verrassende smaak. De burrata maakt de pasta helemaal af.
-
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden.