Scholen krijgen half miljoen ontbijtjes bezorgd
De 2750 basisscholen die in november meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt hoeven de pakketten niet meer zelf op te halen. De ontbijtjes worden de komende drie jaar aan de deur bezorgd.
Delen per e-mail
Dat maakt supermarkt Aldi vanochtend bekend. De keten mag zich drie jaar lang ‘superpartner’ noemen van het Nationaal Schoolontbijt. Dat is een jaarlijks feestje, dit jaar van 4 tot en met 8 november, om aandacht te vragen voor gezond eten voordat de lessen beginnen. In totaal krijgt een half miljoen leerlingen van basisscholen dan een gratis ontbijt. Het thema is dit jaar ‘neem tijd voor je ontbijt!’.
Voorheen werkte het Nationaal Schoolontbijt nog samen met meerdere supermarkten. De organisatie is blij om nu samen te werken met één supermarkt. ,,We wilden graag de producten leveren op school. Tot dusver moesten de scholen de pakketten ophalen en dat werd een hele klus omdat scholen groter worden”, aldus Milou Vrijhof van de stichting die het ontbijt organiseert.
De ontbijtpakketten bestaan uit diverse producten die voldoen aan de richtlijnen van de Schijf van Vijf. De aandacht voor een gezonde ochtendmaaltijd is belangrijk, stelt de stichting Nationaal Schoolontbijt. Uit de jaarlijkse monitor van 2018 blijkt dat er nog steeds kinderen zijn die niet gezond ontbijten of helemaal niets eten voordat zij naar school gaan. En een gezond ontbijt is juist belangrijke brandstof voor de dag.
Hartig en zoet beleg
Aldi Nederland verzorgt al het verse brood in de ontbijtpakketten: volkorenbroden, volkorenpuntjes en volkorenkrentenbollen. Speciaal voor de nieuwe editie heeft de supermarktketen een gezond volkorenrozijnenbolletje ontwikkeld. Dat is nu al te koop in de winkels van het bedrijf.
Verder bevatten de ontbijtjes zoet en hartig beleg, yoghurt, melk, thee, groente en fruit. Hoeveel geld Aldi in de samenwerking steekt, maakt de supermarktketen niet bekend, alleen dat het om een ‘aanzienlijke investering’ gaat.
Zijn we straks allemaal allergisch voor brood? Voedingswetenschapper professor Fred Brouns vertelt hoe het zit met bruin brood:
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Voor jou getest Deze champagnes onder de veertig euro zijn alle negen top
Kleine wijnboeren brengen steeds vaker hun ambachtelijk gemaakte champagne onder eigen etiket op de markt. Ons panel proefde er negen onder de 40 euro. ‘Deze smaakt echt bloedstollend zuiver.’ -
PREMIUM
Koolhydraatarme kerstdis: doe altijd olijfolie bij het water als je groente kookt
De Belgische televisiekok en bestsellerauteur Pascale Naessens kookt een kerstmaal voor verslaggever Peet Vogels. ‘Als je bloemkool te lang kookt, komen zwavelverbindingen vrij, waardoor het gaat ruiken.’ -
Wat Eten We Vandaag: Pistache-meringuetaart met frambozen
Pistache en frambozen: niet alleen de kleuren zijn helemaal kerst, de smaken zijn voor elkaar gemaakt. Dit pronkstuk zet je in een handomdraai in elkaar. In een woord: wow! -
PREMIUM
Met deze kerstdis ‘met schilderijtjes’ maak je ook kinderen blij
Verslaggever Mark Roos en zijn dochters Bente en Marnie gaan culinair aan de slag met Samuel Levie, chef en schrijver van kookboeken, waaronder Eten met Nijntje. ‘Met een goede voorbereiding hoef je niet de hele avond in de keuken te staan.’ -
Meesterlijk feestmaal uit bakjes en zakjes
Je hoort Ronald Giphart niet klagen als er plots een proefpakket van een sterrenchef op zijn deurmat ligt.
-
PREMIUM
Zo maak je een kerstdiner zonder fratsen: ‘Leven is ingewikkeld genoeg’
Donna Hay is niet weg te slaan uit de Nederlandse kookboeken top10. Ze heeft een patent op simpele, seizoensgebonden recepten. Verslaggever en fan van Hay’s keuken Anniek van den Brand kookte samen met de Australische chef een alternatief kerstmaal. ,,Met al die feestdagen wil je ook wel eens wat lichters eten.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde-pompoenrollade
Deze pompoenrollade steelt de show als vegan centerpiece, maar doet het ook goed als feestelijk groentebijgerecht. Serveer hem in zijn geheel en snijd ’m pas op tafel aan. -
De Meilandjes hebben vanaf vandaag een eigen wijncollectie
De familie Meiland kan vanaf vandaag officieel nippen van haar eigen wijn. De populaire televisiesterren hebben hun eigen druivennat La famille Meiland gelanceerd.