Slager Herman slacht nog zelf: Elke dag vlees is echt niet nodig
Koken & etenNog maar zeer weinig slagers slachten ook daadwerkelijk zelf hun dieren. De controles, regels en stijgende kosten maken het bijna onmogelijk de dieren zelf te slachten. ‘Slagerijen zijn vaak eetwinkels.’
Delen per e-mail
Zelfslachtende slager. Het is niet te missen. Het staat groot op de gevel en op de witte werkjas van Herman ter Weele. Een open deur? Slagers slachten toch altijd zelf? ,,Zeker niet. Vraag maar eens bij de slager waar de slachterij is.”
Bij Herman ter Weele in Oene is het iedere maandag slachtdag. De dieren worden aangevoerd en gaan korte tijd op stal waarna de slacht volgt. Wekelijks slacht hij in de slachterij achter de slagerswinkel twintig runderen, twintig varkens, lammeren en verwerkt hij nog eens zestig procent van het wild dat wordt geschoten in Nederland.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'. -
Koken&Eten
Van 20 glazen wijn per week naar 0: 'Ik slaap beter en ik ben mentaal sterker’
Half januari worden de goede voornemens op het gebied van eten en drinken massaal in de ijskast gezet om vervolgens zoet of vet voedsel te bestellen. Ook de drank komt weer op tafel, zo blijkt uit cijfers van een grote bezorgservice. Ervaringsdeskundige Esther ten Hove vermoedt dat mensen met te veel voornemens tegelijk beginnen. ‘Je lichaam draait op routine.’ -
PREMIUM
Sergio Herman wil nieuw culinair paleis bouwen om in te wonen én koken
Topkok Sergio Herman heeft plannen met een oude boerenschuur en woonhuis in Terhofstede in Zeeland. Er komt geen restaurant, maar Herman wil er wel gasten ontvangen voor een culinaire beleving. Ook wil hij er gaan wonen. -
Druif of stukje worst: zo kun je verslikking bij kinderen voorkomen
Je moet er als ouder niet aan denken: je kind verslikt zich en je krijgt een stukje voedsel er met geen mogelijkheid uit. Een Frans echtpaar maakte dit mee: hun 2-jarige kind overleed toen een stukje knakworst in zijn luchtpijp bleef steken. Maar hoe groot is het verstikkingsgevaar bij jonge kinderen nou echt? En wat kun je doen om het te voorkomen? -
Koken en Eten
Steeds meer slachtoffers met een ‘avocadohand’
De avocado maakt steeds meer slachtoffers. Naarmate de populariteit van de vrucht stijgt, neemt ook het aantal mensen met avocadogerelateerde verwondingen toe. Dat blijkt uit een recent verschenen Amerikaans onderzoek over de relatie tussen avocado’s en handletsel.
-
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht. -
PREMIUMKoken & eten
Buikvet maakt je kwetsbaarder voor coronavirus; sportdiëtiste geeft tips
Het is duidelijk dat obesitas een risicofactor is voor wie het coronavirus tref. Onderzoek toont aan dat niet elke persoon met overgewicht zich extra zorgen hoeft te maken om corona, maar vooral mensen met visceraal vet, oftewel buikvet. -
Dure croissant van de bakker komt uit dezelfde fabriek als die van de super
Bakkers maken eigenlijk nooit meer zelf croissants. Het is veel werk en voor de exemplaren uit de fabriek betalen klanten graag een euro. Ook al komen ze uit precies dezelfde fabriek als de supermarktcroissants die veel minder kosten. Dat blijkt uit het onderzoek dat tv-programma Keuringsdienst van Waarde deed.