Slagersdochter Susanne was vegetariër, maar dat duurde niet lang: ‘Ik vind vlees veel te lekker’
Koken & EtenIn deze ambachtelijke slagerij staat al jaren een familie aan het roer. De kinderen van Peter-Jan van den Broek groeiden op met eigengemaakte worst en vinden de biefstuk van hun vader nog altijd het lekkerst. Zij vertellen hun familieverhaal. „Onze moeder kon je wakker maken voor een kalfsentrecote.”
„Mijn overgrootvader maakte al zelf worst”, vertelt de pater familias Peter-Jan van den Broek (1957) in zijn zaak aan de Reinkenstraat in Den Haag. „Hoe ver de slagersfamilie reikt, weet ik niet precies, allemaal werkten ze ambachtelijk. Dat doen wij ook nog steeds. We maken veel zelf, zoals gehaktballen, soepen, hammen en onze prijswinnende spareribs. Tot twee keer toe zijn we Nederlands kampioen geweest.” Trots toont hij twee grote zilveren bekers.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti met pompoenblokjes en spek
Een leuke twist op alle klassieke pasta’s als bolognese, funghi of carbonara. Deze spaghetti maak je namelijk met pompoenblokjes en spek. De geroosterde hazelnoten en chilivlokken zorgen ervoor dat alle smaken mooi in balans zijn. -
PREMIUMKoken & Eten
Consument eet meer gezonde producten: ‘Eerst groente en fruit, dan pas een spuit. Zo moet het’
Waarom gaan voor de snelle, vette snack als het ook gezonder kan? Nederlanders zijn vorig jaar meer groente en fruit gaan eten. Voor de maaltijden die mensen thuis bereiden maken ze meer gebruik van gezonde producten. ,,De consument heeft meer verstand dan de overheid.” -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Wat Eten We Vandaag: No-bake cheesecake ontbijttaartjes met passievrucht
Deze ontbijttaartjes hebben een zachte dadelbodem en zijn gevuld met roomkaas en kwark. Door de vulling te combineren met kokosyoghurt zijn de taartjes zeer geschikt als voedzaam ontbijt. Ideaal om een dag van te voren klaar te maken, zodat er ’s ochtends een heerlijke verrassing op je te wachten staat.
-
PREMIUMKoken & Eten
Grote winkels bomvol spotgoedkope blikjes frisdrank van A-merken: waar komen die blikjes toch vandaan?
Ineens poppen ze overal op: plekken waar je spotgoedkope frisdrank van A-merken kunt kopen. Het zijn ogenschijnlijk dezelfde blikjes als altijd, maar dan veel goedkoper. Een verhaal over goedkope cola uit Denemarken, Dr. Pepper uit Polen, Britse 7UP en tweetalige Fanta. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Foodtrucks steeds populairder, aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Het gaat om een toename van 110 procent.