Snacks om met je valentijn te delen
Het is bijna zover, de dag van de liefde. We verrassen onze valentijn graag met heerlijke snacks en drankjes. Nog geen idee met welke snacks je jouw valentijn het beste kunt verrassen? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet.
Delen per e-mail
Aardbeiendrankje
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g aardbeien
- 6 el aardbeienlimonadesiroop
Benodigdheden:
- Blender
Bereiding:
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien met de aardbeiensiroop in een blender.
- Pureer en verdeel over 4 glazen.
- Vul aan met water en serveer met een rietje, ijsblokjes en een aardbei op de rand.
Bron: Allerhande
Valentijns brownies
Ingrediënten:
- 240 g ongezouten boter
- 230 g pure chocolade, 60%
- 160 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 el cacaopoeder
- 3/4 tl zout
- 400 g kristalsuiker
- 4 grote eieren op kamertemperatuur
- 2 tl vanille extract
Bereiding:
- Doe het rek van de oven in het midden en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakvorm in en bedek dit met bakpapier. Zorg dat over iedere rand ongeveer 2 centimeter bakpapier valt.
- Smelt de chocolade in een pan met de boter. Roer goed door zodat het mengsel niet aanbrandt.
- Meng bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout in een kleine mengkom. Meng suiker, eieren en vanille in een grote kom en giet het chocolademengsel erbij, klop tot het een gladde massa is.
- Doe het beslag in de bakvorm en bak de brownie ongeveer 40 tot 45 minuten tot de bovenkant glanst. Prik met een satéprikker in het beslag om te testen of dit goed is. Als deze er schoon uitkomt is de brownie klaar.
- Laat de brownie volledig afkoelen voordat je met de koekjesvorm de hartjes uit de brownie haalt.
Tip: Versier de brownie hartjes met glazuur en bakversiering.
Bron: Popsugar
Een grotere cake om te snijden? Zo maak je er geen troep van:
Lollykoekjes in hartvorm
Ingrediënten:
- Koekjesdeeg naar keuze
- Lollystokjes
- Chocolade om te versieren
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en beleg een ovenplaat met bakpapier.
- Leg bolletjes koekdeeg op de plaat en druk plat. Snijd met een mesje een V uit de bovenkant van het platgedrukte stukje deeg. Zo maak je de hartjes vorm.
- Druk de lollystokjes in het deeg en bak het deeg naar bereidingswijze.
- Laat de lolly's afkoelen en versier ze met gesmolten chocolade.
Bron: Delish
Roze milkshakes
Ingrediënten:
- 120 ml slagroom
- 3 tl poedersuiker
- 120 ml volle melk
- 1 bak aardbeienijs
- Roze spikkels als decoratie
Bereiding:
- Mix de slagroom in een kom tot het stevig wordt. Voeg de suiker toe en mix tot er stevige pieken ontstaan. Doe het mengsel in een spuitzak en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Doe de melk en het ijs in de blender en meng tot een glad mengsel. Verdeel de milkshake over de glazen en doe het slagroom mengsel met de spuitzak op de milkshake. Maak het af met spikkels.
Bron: Popsugar
Appelrozen (lactosevrij)
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 2 zoete appels
- 2 el citroensap
- 1 rol vers bladerdeeg
- 125 g amandelspijs
- 2 tl kaneel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Halveer de appels en snijd de helften, met klokhuis, in plakjes van 1 mm dik. Doe in een kom, meng voorzichtig het citroensap erdoor en schenk er 1 liter kokend water over. Laat 3 minuten staan en giet af in een zeef.
- Snijd het bladerdeeg in 10 repen van 24 x 4 cm. Snijd de amandelspijs in de breedte in zo dun mogelijke plakjes (liefst 1 mm dik).
- Neem een reep bladerdeeg, rek een beetje uit in de lengte. Leg over de lengte op de bovenste helft een rij amandelspijs. Bestrooi met de kaneel.
- Leg een rij appelplakjes op de amandelspijs. Zorg dat de plakjes met de ronde schilkant boven het deeg uitsteken en elkaar steeds overlappen. Vouw nu de onderste helft van de reep deeg naar boven over de appelplakjes heen.
- Rol de reep deeg met appel en spijs op tot een roos en zet op een stuk bakpapier van 10 x 10 cm. Doe de appelroos met bakpapier in de muffinvorm. De roos hoeft niet te passen: als hij losjes op de opening staat, is het ook goed. Maak zo nog 9 rozen.
- Bak de appelrozen iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek na 15 minuten af met aluminiumfolie. Laat iets afkoelen voor serveren.
Tip: Lekker met crème fraîche of vanille-ijs, maar dan is het niet meer lactosevrij.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
Gezellig met je Valentijn in de cel
Wie iets bijzonders wil met Valentijnsdag, kan met zijn geliefde in de Arnhemse koepelgevangenis dineren onder het mom van ‘gevangen door de liefde’. Het diner kost 145 euro per stel. Vooraf geeft pianist Jan Vayne een mini-concert. Er is nog beperkt ruimte, meldt Prisonexperience.nl. -
De vijf lekkerste sandwiches voor de lunch
Rond het middaguur kijken we vaak uit naar de lunch. Op zo'n moment kun je dan ook het beste uitpakken met een koningsmaal. Met deze sandwiches zit je geheid goed. -
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans. -
PREMIUMKoken & eten
Eten onderweg: ‘Naast me at iemand kippenbouten uit een mandje, dat vond ik zo leuk’
Wat aten Napoleons soldaten? En waar is een picknick meer dan een paar kleffe boterhammen? Culinair historicus Charlotte Kleyn onderzocht voor haar boek het eten van reizigers, toen en nu. Ze gluurde ook in broodtrommels. ,,Wat we eten onderweg, zegt uiteindelijk iets over een eetcultuur.’’
-
Wat Eten We Vandaag: Zoete aardappelstamppot met spinazie
Zin in een lekkere én makkelijke maaltijd? Deze zoete aardappelstamppot met spinazie heb je zo op tafel staan en is supersimpel te maken. De stamppot wordt afgetopt met tomaatjes, olijven en witte kaas; een heerlijk vegetarisch gerecht. -
Supermarktketen Deen verkocht aan AH, Vomar en DekaMarkt
Supermarktketen Deen wordt overgenomen door branchegenoten Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt. -
Koken & Eten
Bodempje melk over? Dit kun je ermee doen
Volgens het Voedingcentrum verdwijnt er per persoon gemiddeld 14 liter aan vloeibare zuivelproducten per jaar in de gootsteen. Dat is ongeveer 238 miljoen liter. Onnodig vinden deze koks, want met een klein beetje melk kun je ontzettend veel dingen doen.