Sneller uit het ziekenhuis dankzij eiwitrijke hapjes: beter voor de patiënt én goedkoper
Kokos-mangoshake, vegetarische kapsalon, een kaasbroodje met dip. Met zes kleinere eiwitrijke porties per dag, in plaats van de gebruikelijke drie, laat het HagaZiekenhuis patiënten beter en sneller herstellen.
Delen per e-mail
Het idee achter de nieuwe voedingsformule is dat patiënten niet móeten, maar juist graag wíllen eten. Want eten is als je je niet lekker voelt of herstelt van een operatie lang niet altijd iets waar je naar uitkijkt. Bij deze nieuwe manier van eten serveren - het HagaZiekenhuis doet dit als eerste in Den Haag en omgeving - wordt ook gestimuleerd om te bewegen. Dus niet in je bed blijven wachten tot het eten jouw kant op komt, maar -zodra dat kan- zelf naar ‘de huiskamer’ van het ziekenhuis om een smoothie, salade of andere snack te pakken. Bewegen hoort bij de formule.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Aubergineschnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
Aubergines hebben een heerlijke vlezige textuur en zijn daarom ideaal als vleesvervanger. In dit gerecht maken we krokante schnitzels van deze donker paars gekleurde groente. Heerlijk in combinatie met gepofte tomaatjes en een puree van pastinaak en knoflook. -
Wetenschappelijk Bewezen
Last van winderigheid? Door dit voedsel ga je meer scheten laten
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Clara Belzer uit van welk voedsel je scheten gaat laten. -
PREMIUMKoken & eten
Wijnexpert Hamersma: Doe es gek, drink superwijn van een andere druif dan chardonnay of pinot grigio
We kennen allemaal de chardonnay en de merlot: klassiekers onder de druiven. Maar wie kent de arneis of de negra? Wijnkenner Harold Hamersma selecteert tien flessen van onbekendere druivenrassen. -
Koken & eten
Netflix-docu ‘Seaspiracy’ zorgt voor ophef: veel visfans bedanken voortaan voor lekkers uit zee
Wie de Netflix-documentaire Seaspiracy ziet, gaat nadenken over zijn eigen visconsumptie. Vleesvervangers als falafel, Quorn en tofu kennen we inmiddels, maar er zijn ook smakelijke visvervangers op de markt. Hieronder vind je inspiratie. -
Wat Eten We Vandaag: Biefstuksalade met gepofte tomaatjes
Heb je zin in een lekkere maaltijdsalade? Ga dan aan de slag met deze biefstuksalade met gepofte tomaatjes! De supersnelle salade zet je in slechts 20 minuten op tafel. Ideaal als voedzame avondmaaltijd op drukke dagen of als uitgebreide lunch.
-
PREMIUMKoken & eten
Smaakverlies door corona? Joke Boon biedt eerste hulp
Veel ex-coronapatiënten kunnen ook na langere tijd niet meer ruiken. Zo’n 10 tot 15 procent houdt langdurig klachten. Dat tast hun levensgeluk aan. Joke Boon schreef een boek om hen te helpen. -
Albert Heijn kampt met tekort aan voorverpakte kaas
Albert Heijn kampt met leveringsproblemen van haar voorverpakte kazen. Daardoor is er een tekort aan kaas ontstaan in de winkels. Dat geldt zowel voor de fysieke winkels als online. -
Wetenschappelijk Bewezen
Cholesterolverlagend? Helpt tegen misselijkheid? Dit doet gember echt voor je lichaam
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Guido Camps uit wat wetenschappelijk gezien de voordelen van gember zijn.