PREMIUM
Spekkoek uit de supermarkt getest: ‘Ik zie alleen groene laagjes, ik proef en ruik niets’
Voor jou getestWie het Hollandse speculaasje bij de thee eens wil afwisselen met een Aziatische lekkernij, kan in de supermarkt terecht voor spekkoek. Ons panel testte zes plakken met pandansmaak.
Delen per e-mail
Goede spekkoek? Die moet een beetje, uhm, vettig zijn, zegt Francis. Maar ook weer niet té, vindt Manuela. De botersmaak mag niet overheersen, evenmin de smaak van ei. Hij moet zoet, smeuïg en gaar zijn. En graag met mooie en duidelijke laagjes. Liefst zo dat je ze één voor één kunt afpellen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown. -
PREMIUM
Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’
Hij werd voor gek verklaard, stuitte op onbegrip van boeren en de banken stonden nou niet meteen te trappelen. Toch liggen anderhalf jaar na de lancering van ElkeMelk de schappen van Albert Heijn dagelijks vol met flessen van Metha 101, Geertje 72 en van zo’n 100 andere koeien uit zijn stal in Molenaarsgraaf. En het buitenland lonkt. ,,Melk moet weer sexy worden’’, zegt ondernemer Matthijs Baan (40). -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Koken & eten Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt.
-
Wat Eten We Vandaag: Pandan spekkoek
Wie wel eens een toko binnenstapt, vindt met een beetje geluk deze Indische ‘laagjestaart’ liggen. Spekkoek wordt, laagje voor laagje, in de oven afgebakken. Dit is een tijdrovende klus maar is het dubbel en dwars waard. -
PREMIUM
Johan ging fanatiek barbecueën om de dood van zijn vader te verwerken: 'Toen was het hek van de dam’
Johan Kwakernaat (37) uit Puttershoek ging anderhalf jaar geleden barbecueën om de dood van zijn vader te verwerken. Sindsdien kookt hij de sterren van de hemel, heeft hij duizenden volgers op sociale media én gaat hij workshops geven. ,,Ik hoop mensen te kunnen inspireren.” -
Winactie Deze Indische gestoomde cake wil je echt proeven (en maken!)
In onze videoserie Indo Food verdiepen koks Job en Perry zich in de Indonesische cultuur en keuken. In deze aflevering gaan ze de patisserie in om de Indische roti kukus te maken, een gestoomde gemarmerde cake.