PREMIUM
SpongeBob maakt alles beter, maar kan hij ook de kaart van Mr. Chow redden?
De Gouden PollepelDit keer maakte de menukaart van een restaurant me nieuwsgierig. Die van Mr. Chow in Schiedam is vrolijkmakend en pretentieloos, zoals street food ook moet zijn. Ik keek er echt naar uit, al was dat misschien een beetje naïef.
Tussen de pokébowls en toetjes (waaronder de kokosnoot gevuld met kokosijs, een nostalgische klassieker) staat een plaatje van Bruce Lee die ‘Chop Chop!’ roept. Bij een man in traditionele Chinese kledij: ‘You like mie?’ en meer van dat soort geintjes. Er is een eendgerecht dat Quackie Chan heet, en inktvis die luistert naar de naam Mayor Squidward.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Dit terras in Lissabon heeft fantastisch uitzicht, maar op je drankje moet je even wachten
Een lange rij mensen staat er hartje Lissabon voor de iconische Santa Justa-lift. Bovenin vergapen toeristen zich aan het uitzicht over de stad, met de Taag in de verte. Om de hoek bij de historische Carmoklooster luistert een groep Spanjaarden naar de verhalen van hun reisleider. -
Wat Eten We Vandaag: Loaded potato met spekjes en cheddar
Gebakken spekjes, cheddar en zure room: dat klinkt als comfort food. Deze gepofte aardappel is makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten, en zó lekker. -
PREMIUMDe gouden pollepel
Tussen kunst en catering bij Art & Dining in het Dordrechts Museum
Kunst maakt hongerig. Bij een recent bezoek aan het Dordrechts Museum stapte ik het museumrestaurant Art & Dining in voor een natje en een droogje. Daar vroeg ik me af: waar moet een goed museumrestaurant aan voldoen? -
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.” -
Koken & Eten
Zo hou je de hele dag door energie: ‘Alleen wielrenners mogen ontbijten met veel suikers’
Ongeacht of je verkeersleider bent, een IT-er, stratenmaker of hoe je je dag indeelt; niemand zit te wachten op een middagdip. ,,Door bewust te letten op wat je eet, en wanneer, kun je de hele dag door scherp blijven.”
-
Een man verspreidde foto van crash onder medepassagiers: hoe kan dat?
Het was een flinke schok voor passagiers die afgelopen zaterdag op Schiphol in een vliegtuig wachtten: ze ontvingen zomaar een foto van een vliegtuigramp op hun iPhones. Hoe kan dat gebeuren, en wat doe je eraan? -
PREMIUMDe Gouden Pollepel
Sans Frou Frou is superleuk, maar ga hier alsjeblieft niet eten
‘Zonder franje, geen gedoe’, is het motto van dit knusse Fransige zaakje vlak achter het Centraal Station. Je kunt heerlijk eten bij Sans Frou Frou, maar dat heeft u niet van mij. Sterker nog: u moet het meteen weer vergeten. -
PREMIUMKoken & Eten
Radioman én cocktailliefhebber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderijtje van vloeistoffen’
Hij is absoluut géén pro in het maken van cocktails, benadrukt hij, maar slechts een ‘hobbyshaker’. Eentje die ijsblokjes gewoon met z’n hand pakt in plaats van met een ijsblokjestang, maar wél eigenaar is van een ‘jigger’ (een maatbekertje) en een cocktailbijbel. Drie cocktailrecepten voor de zomer van radiopresentator Jurgen van den Berg uit Utrecht.