Steak sandwich
Hamburgers zijn dan wel de king of fast food, er zijn echter meer lekkere, vlugge en vullende sandwiches te maken die je voor een doordeweeks diner kunt serveren naast een lekkere salade. Steak sandwiches bijvoorbeeld, een favoriet zodra je hem proeft.
Ingrediënten (4 sandwiches):
- 500 g steak (bijv. bavette, picanha of biefstuk)
- 1 el grof zeezout
- 2 el gestampte zwarte peper (zoals lampong peper)
- 3 el boter
Mierikswortelcrème:
- 1 el crème fraîche
- 100 g mayonaise
- 75 g mierikswortel (potje)
- 1 sjalot, gesnipperd
- Sap van 1/2 limoen
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 4 focaccia’s (afgebakken)
- 6 el cornichons (kleine augurkjes)
- 50 g veldsla
Benodigdheden:
- Kernthermometer
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Bestrooi de steak rijkelijk met het grove zeezout en de zwarte peper.
- Verhit een pan met boter op het vuur tot de boter niet meer schuimt en bruin aan het worden is.
- Bak de steak rondom bruin tot een kerntemperatuur circa 52 °C voor medium rare en 60 °C voor medium, verder bakken is zonde!
- Maak tijdens het bakken de mierikswortelcrème door in een kom alle ingrediënten te mengen.
- Snijd de focaccia’s open en besmeer ze rijkelijk met de mierikswortelcrème.
- Snijd de steaks dwars op de draad in plakken en verdeel ze samen met de cornichons en veldsla over de foccacia’s.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Dit is een heerlijke soep met geroosterde groenten, die ook nog eens gemakkelijk is om te maken, want de oven doet het meeste werk voor je. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Kortom: een verrassend gerecht om te serveren. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk.
-
Wat Eten We Vandaag: Noedels uit de oven
Woknoedels zijn op verschillende manieren te bereiden. Volgens dit recept mogen de noedels na het koken nog eens de oven in. Het leuke aan noedels is dat je gemakkelijk allerlei voorradige ingrediënten kunt toevoegen. Denk aan kool, paprika, taugé of tofu en kip. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Koken & eten
Wat eten we met Moederdag? Dit zijn de vijf lekkerste high-teahapjes
Zondag is het Moederdag. Naar een leuk restaurant voor een high tea kan nog niet, maar haar thuis in de watten leggen wel. Met deze heerlijke hartige en zoete gerechten is succes gegarandeerd, alleen al omdat je het zelf voor haar klaarmaakt.