Sterrenkok Michel Roux (78) overleden
De in Frankrijk geboren sterrenkok en restauranthouder Michel Roux is na een lang ziekbed in zijn Engelse woonplaats Bray op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt in de Britse media.
Roux, vaak omschreven als een 'bescheiden genie', schreef met zijn broer Albert gastronomische geschiedenis met hun Londense etablissement La Gavroche, dat de deuren opende in 1967. Het kreeg in 1982 als eerste restaurant in het Verenigd Koninkrijk een derde Michelin-ster. Dat resultaat boekten ze drie jaar later ook met The Waterside Inn in Bray.
In 1986 scheidden de wegen van de broers wegens een verschil van zakelijk inzicht. Michel Roux ging door in Bray en hield als chef met zijn zoon en latere opvolger Alain The Waterside Inn een kwart eeuw op het hoogste internationale niveau. Michel Roux, die werd gezien als de godfather van de moderne Britse keuken, schreef verscheidene kookboeken en trad als specialist op in populaire tv-programma's.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gelderse morenstamp
Vroeger werden pastinaken ook wel ‘moren’ genoemd, vandaar de benaming voor dit recept: Gelderse morenstamp. In de Achterhoek en andere delen van Gelderland wordt pastinaakstamppot nog regelmatig zo genoemd. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde zoete aardappel op Mexicaanse wijze
Een avondmaaltijd boordevol groenten? Dan is dit recept een aanrader. De kidneybonen bovendien zorgen voor een voldaan gevoel en zijn een goede bron van vezels en eiwitten. -
PREMIUM
Prijst het pilsje zich met de nieuwste prijsverhoging uit het café? ‘Brouwerijen jagen consument de kroeg uit’
Wéér een prijsverhoging voor het pilsje. Grote brouwerijen rekenen sinds 2020 ruim 20 procent meer voor hun fusten en ze worden nóg duurder. De horeca klaagt. En de consument? ,,Die blijft drinken en dat weten de brouwers ook.”Breda -
Koken & eten
Sergio Herman stopt met vlees bij Pure C: We moeten het goede voorbeeld geven
Pure C, het sterrenrestaurant van Sergio Herman in Cadzand, stopt met vlees op het menu. ‘We moeten als chefs het goede voorbeeld geven’, vindt de Zeeuws-Vlaamse topkok.
-
Steenrijke driesterrenchef Jacob Jan Boerma doet het met weekbudget van 60 euro
Chef-kok Jacob Jan Boerma (47), mede-eigenaar van drie sterren-restaurant De Leest, heeft met zijn vrouw en zoontje meegedaan aan het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm. 729.000 mensen zaten gisteren voor de buis om te zien hoe Boerma een week lang zijn villa en Porsche verruilde voor een huisje in Friesland. -
-
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen.