Stoofpot van wild zwijn op de flank van de Mont Aigoual

podcastIn deze aflevering van podcastserie Le Cycliste belanden Jerry Huinder en Kees Graafland in de keuken van de Belgische kok Jo van Lierde. Die maakt voor hen een driegangenmenu.

  1. Brandweerman na bosbrand Mont Aigoual: ‘Bang voor komst Tour de France’
    Podcast

    Brandweer­man na bosbrand Mont Aigoual: ‘Bang voor komst Tour de France’

    Op de Mont Aigoual, op een paar honderd meter van de plek waar op 3 september de finish van de zesde Touretappe ligt, woedde in februari nog een enorme bosbrand. De vuurzee kon na twee dagen worden bedwongen en daarmee werd volgens betrokkenen een catastrofe voorkomen. Maar op de berg is het nu zo droog, dat constant het gevaar van een bosbrand dreigt. ,,Ik ben dan ook enorm bang voor de komst van de Tour de France naar de Mont Aigoual.’’
  2. Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'
    PREMIUM

    Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'

    De druk op het kabinet neemt toe om de terrassen te openen, nu ook tal van burgemeesters daar openlijk voor pleiten. Horeca-ondernemers hebben al sinds februari een plan klaar liggen om hun zaken weer veilig open te gooien. ,,Wij roepen al maanden dat we onderdeel willen zijn van de oplossing. Dat blijkt nu ook in het eigenbelang van burgemeesters’’, zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We zien allemaal dat zij de handhaving niet meer onder controle hebben.’’
  1. Wat Eten We Vandaag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw
    Play

    Wat Eten We Vandaag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw

  2. Wat Eten We Vandaag: Fried chicken en coleslaw
    Play

    Wat Eten We Vandaag: Fried chicken en coleslaw