PREMIUM
Strijd om lekkende frituurketels: schade loopt in de tientallen miljoenen euro's
Koken & etenFrietenbakkers uit Nederland, België en wellicht ook Duitsland volgen met spanning een rechtszaak morgen in Kortrijk, met als inzet het bewarend beslag op 300 lekke frietketels. Die hebben ze nodig om te kunnen bewijzen dat producent Qbtec uit Woerden jarenlang ondeugdelijke ketels verkocht.
De schade voor de frituurzaken loopt stevig in de papieren. In patatland België gaat het om meer dan 1300 ketels à raison van 4500 euro (inclusief de nogal arbeidsintensieve en daarmee dure inbouw). Voor Nederland en België samen komt directeur Frans van Rooij van brancheclub ProFri op een afgeleid schadebedrag van opgeteld 40 tot 60 miljoen euro.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen. -
Koken & Eten
Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Ik was misselijk van de zenuwen’
Enzo Pérès-Labourdette is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. In de finale versloeg hij zijn concurrenten Zeinab en Tom. ‘Bizar, ik zag het niet aankomen.’ -
Biertje is populairder dan voor de coronapandemie
Nederlanders kochten in de eerste drie maanden van het jaar iets meer bier dan in dezelfde periode van 2019, het laatste jaar voordat de coronapandemie een crisis veroorzaakte. Brouwers verkochten vooral meer van de drank voor thuisgebruik, het herstel in de horeca bleef achter door de lockdown in januari. -
PREMIUMGeld & Geluk
Astrid kwam met niets uit scheiding: ‘Kon binnen jaar auto van 15.000 euro kopen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen geld en geluk. Astrid wil dat haar kinderen elke week één euro sparen. ,,Zo lief: toen hun oma via WhatsApp was opgelicht, haalden ze hun spaarpot leeg.” -
Koken & Eten
Waarom je supermarkthummus moet laten staan en het beter zelf kunt maken
Het is morgen Internationale Hummus Dag. Hoogste tijd om de kikkererwtenspread onder de loep te nemen, want het is in de afgelopen tien jaar in rap tempo populair geworden. In iedere supermarkt zijn minstens vijf smaken te vinden.
-
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMKoken & Eten
Ramadan is bijna voorbij dus is het tijd voor véél lekkers: waarom op elke tafel andere hapjes staan
De maand Ramadan zit er bijna op. Dat betekent dat er veel lekkers op tafel komt bij het feest Eid al-Fitr. Wat voor lekkers je eet bij dit feest, hangt er maar net af waar je familie vandaan komt. Maar één ding is overal hetzelfde: de jonge mensen gaan bij de ouderen langs. -
Koken & Eten
Hoe komt het dat exotisch fruit zoals een banaan weken onderweg is en toch pas op de fruitschaal rijpt?
Als je exotisch fruit zoals bananen, ananas of kiwi’s ‘vers’ in de winkel koopt, hebben die meestal al een lange reis achter de rug. Gemiddeld zijn ze vijf weken onderweg. Zelfs dan zijn ze groen, hoe kan dat?