Tapasplanken en technobeats tussen de Dordtse tuinplanten: ‘Ik wil iets unieks neerzetten’
OVER DE TONGWe hebben geen winterharde bodembedekkers, goudvissenvoer of een hondenmand nodig, toch schuiven de deuren van Tuinwereld in Dordrecht zojuist voor ons open. We hopen in deze groene oase Werelds in de Tuin te vinden: een trendy lunchcafé, verstopt in een tuincentrum.
Wie Tuinwereld binnenstapt, wordt meteen geconfronteerd met een culinaire verrassing, want er staat een kraam met lekkernijen: chocoladesoezen, diverse kazen en borrelhapjes om mee te nemen voor thuis. Vreemd in een tuincentrum? Eigenaar Jan Batenburg (26) wil het allemaal nét even anders doen. En het lijkt succesvol, de rij die er staat, getuigt daarvan.
In de rubriek Over De Tong gaat culinair journalist Alicia van den Berg op zoek naar onontdekte gastronomische pareltjes in de regio. Ze proeft en beleeft de eet- en drinkbare Drechtsteden. Vandaag beproeft ze Werelds in de Tuin in Dordrecht.
www.wereldsindetuin.nl - Provincialeweg 4A, Dordrecht
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Oreo cheesecake bars
-
Wat Eten We Vandaag: Chocolate chip mugcake
Deze mugcake maak je in een paar minuten: roer de ingrediënten door elkaar, doe het beslag in een mok, en zet deze in de magnetron. Makkelijker kan haast niet. -
Wat Eten We Vandaag: Rabarber en sinaasappel kruimelmuffins
Warme en frisse smaken voeren de boventoon in deze muffins. Als er wat kruimeltjes overblijven kun je deze prima bewaren in de koelkast om er wat anders mee te maken. Wat dacht je van kruimels door de yoghurt, over gebak of serveren bij je fruit? -
PREMIUMzes vragen
Een zonneboiler levert gratis warm water: in zoveel jaar verdien je hem terug
Ondanks stijgende prijzen en langere levertijden blijven zonnepanelen als warme broodjes over de toonbank vliegen. Terwijl zonneboilers maar mondjesmaat worden verkocht. Is dat terecht? Zes vragen over de potentie van een zonneboilersysteem op je dak. -
Wat Eten We Vandaag: Broccoliwafels met cherrytomaten en mozzarella
Broccoli: je houdt ervan of helemaal niet. Om toch wat groenten binnen te krijgen, hebben wij deze groente verwerkt in wafels. En geloof ons: het is verrukkelijk. Ook voor de moeilijkste eters onder ons is het lekker. Zo krijgen ze toch wat extra groenten binnen, terwijl ze genieten van broccoliwafels.
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
-
-
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
Wat veroorzaakt hartaandoeningen, en hoe houd je je hart gezond? Daar gaan meerdere adviezen en wijsheden over rond. Cardioloog Janneke Wittekoek vertelt wat er waar is van zes veelgehoorde stellingen over hartgezondheid. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
Empanadas zijn pasteitjes uit de Argentijnse keuken die zowel met een hartige als zoete vulling worden gemaakt. Empanadas kun je gemakkelijk zelf maken met kant-en-klaar bladerdeeg. Over het algemeen worden ze gevuld met gehakt, maar wij gaan voor een vegetarische vulling en dat is net zo lekker.