Van links naar rechts: Dex Holman, Floris Visser, Dorus van den Oord, Maurits Franken en op de laptop Sven van der Zee, de ondernemers van Orderli.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Dex Holman, Floris Visser, Dorus van den Oord, Maurits Franken en op de laptop Sven van der Zee, de ondernemers van Orderli. © De Ondernemer

Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo? Deze jonge ondernemers gaan de strijd met de grote jongens aan

Koken&EtenMet afhalen en bezorgen verdienen grote bedrijven veel geld. Ten koste van de horeca. Vijf jonge ondernemers hebben daarom hun krachten gebundeld om de horeca te helpen. 

  1. Thuisbezorgd al uitgespeeld? Zij koken in hun eigen keuken maaltijden die jij (door het raam) kunt ophalen
    Play
    PREMIUM
    Video

    Thuisbe­zorgd al uitge­speeld? Zij koken in hun eigen keuken maaltijden die jij (door het raam) kunt ophalen

    Normaal, in de non-coronatijd, werken ze in de catering voor bruiloften, markten of foodtruckfestivals. Nu bereiden ze alle drie, thuis in de keuken, afhaalmaaltijden. Claudia Lafuente uit Olst maakt Boliviaanse lekkernijen. De Palestijnse Jacklin Arraf uit Zutphen kookt vooral ’s nachts, want overdag verdienen de kinderen al haar aandacht en King Wullur uit Deventer takelt zijn Indonesische rijsttafels via een emmer naar beneden. ‘Ik moet ze niet allemaal bij ons op 1-hoog hebben.’
  1. Wat Eten We Vandaag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw
    Play

    Wat Eten We Vandaag: Hasselback patatas bravas met kabeljauw

  2. Wat Eten We Vandaag: Fried chicken en coleslaw
    Play

    Wat Eten We Vandaag: Fried chicken en coleslaw