Tussen kunst en catering bij Art & Dining in het Dordrechts Museum
De gouden pollepelKunst maakt hongerig. Bij een recent bezoek aan het Dordrechts Museum stapte ik het museumrestaurant Art & Dining in voor een natje en een droogje. Daar vroeg ik me af: waar moet een goed museumrestaurant aan voldoen?
Een heel goede toevoeging aan de ruimte zijn de portretten uit de collectie van het museum
Moet de kaart raakvlakken hebben met de collectie van het museum? Dus - ik noem maar een voorbeeld- oud-Hollandse kost en veel drank bij schilderijen van Jan Steen? Een blik Campbell’s soup bij Andy Warhol, of creatief met kreeft bij Dali? Dat kan fantastisch zijn. Wel hangt het dan van de kunst af wat je op je bord krijgt: bij de staalsculpturen van Richard Serra kan ik me niet meteen iets smakelijks voorstellen.
Er is daarom best wat te zeggen voor de neutrale variant, als rustpunt voor de museumbezoeker. Art & Dining, sinds 2010 gevestigd in het Dordrechts Museum, kun je onder die categorie scharen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMTIPS
Help! De planten hangen slap en zijn bijna dood: met deze eenvoudige tips kun je ze redden
Natuurlijk wil je de planten van de buren verzorgen. Maar nu ze bijna terug zijn, ziet hun urban jungle eruit als een savanne, hangen de ooit zo energieke kamerplanten er lusteloos bij en is het gras bij de buren allesbehalve groen. Help?! Hoe red je hun planten? -
PREMIUM
Deze wijnboer uit Balkbrug is blij met de hitte: ‘Lopen anderhalve week voor’
,,Het is een superseizoen’’, vindt wijnboer John Huisman uit Balkbrug. De meeste boeren worstelen met de zomerse temperaturen, maar hij juicht de hitte juist toe. Anderhalve week loopt de boerderij voor op de oogst. Toch liggen er ook gevaren op de loer: verbranding en insecten. -
Koken & Eten
Waarom je nooit een koud ei in kokend water gooit en andere tips voor een perfect eitje
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de kok tips die koken makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: ook een lekker eitje koken vraagt aandacht. -
PREMIUMDe gouden pollepel
Toffe groenten en cocktails uit blik: Williams Canteen is een stadskantine die naar meer smaakt
Toen ik na maanden afwezigheid de Sambalman weer op zijn brommertje door de Witte de Withstraat zag rijden wist ik: het kan weer. De recensies voor de Gouden Pollepel gaan weer van start. De eerste is gelijk een voltreffer. -
update
Maaltijdbezorger Deliveroo wil eind dit jaar weg uit Nederland
De Britse maaltijd- en boodschappenbezorger Deliveroo vertrekt waarschijnlijk eind dit jaar uit Nederland. Het platform zegt dat het vindt dat het zelf niet groot genoeg is in het land om voldoende winst te maken.
-
Vraag het ons
Deze groenten kunnen je darmen in de war brengen
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert voedingsdeskundige Karine Hoenderdos de vraag: kunnen groenten je darmen irriteren? -
CAMPERS & CARAVANS
Hier moet je op letten als je kiest voor een camper of caravan
Camper, caravan, vouwwagen, tent: de keuze is reuze als je wilt kamperen. Maar hoe bepaal je welke manier van kamperen het beste bij jou past? En waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van een camper of caravan? -
PREMIUMKoken & Eten
Dit is waarom de prijzen van patat en chips omhoog zullen gaan
De prijs van patat en chips gaat omhoog. Aanhoudende droogte bedreigt de oogst van onder meer aardappelen en uien. Een kleinere oogst leidt tot minder inkomsten voor akkerbouwers en uiteindelijk hogere prijzen in de winkel, melden de akkerbouwers. ,,Je ziet nu al dat de markt reageert op de verwachte prijzen.’’