Uitgekeken op gin&tonic? Deze vijf drankjes zijn ook lekker zomers
Koken & etenElk jaar probeert een andere cocktail de gin-tonic van z’n troon te stoten. Dit jaar gaan de port-tonic en deze vier andere drankjes de strijd aan om gekroond te worden tot cocktailtopper van de zomer.
Delen per e-mail
Port-tonic
Port was jarenlang een ietwat vergeten aperitiefdrankje, maar staat deze zomer weer bovenaan onze zomerse dranklijst. In combinatie met tonic tover je de Portugese portwijn om tot een absolute cocktailtopper.
Zo maak je ‘m:
- 7 cl (of 1/3) witte port
- 15 cl (of 2/3) tonic
- ijsblokjes
- schijfje gember
- takje rozemarijn of een schijfje sinaasappel
Plaats een schijfje gember in een groot wijnglas. Vul het glas met ijsblokjes. Voeg de port toe en vul aan met tonic. Garneer met een takje rozemarijn of een schijfje sinaasappel.
Pompita
Wereldwijd zijn natuurlijk gezoete dranken in opmars. Daarnaast zijn veel mensen dol op mousserende wijnen. Het liefdeskind van deze twee is Pompita, een verfrissende portie bubbels, verkrijgbaar in drie verschillende smaken: Madrid (een witte Macabeowijn met een hint van pompelmoes), Ibiza (roséwijn met watermeloen) en Barcelona (een rode Tempranillo-wijn met bloedsinaasappel).
Negori Spritz
Ben je in de stemming voor het sterkere werk, dan is de Negroni Spritz misschien wel iets voor jou.
Zo maak je ’m
- 30 ml campari
- 30 ml gin
- 60 ml vers sinaasappelsap
- 3 druppels orange bitter
- 2 scheutjes tonic
- 1 schijfje gedroogde sinaasappel
Doe alle ingrediënten, behalve de tonic, in een cocktailshaker. Voeg ijs toe en schud tot de mix gekoeld is. Giet de mix -zonder het ijs- in een cocktailglas over enkele nieuwe blokjes ijs. Voeg de tonic toe. Garneer met een schijfje gedroogde sinaasappel.
Ibiza Ice Flamingo
Ongetwijfeld de meest tot de verbeelding sprekende naam voor een zomers drankje. Deze sprankelende fruitwijn bevat grapefruitsap en een touch van frambozen.
Aperol-gin
Afsluiten doen we met een klapper van formaat. Stond de zomer van 2018 bij jou in het teken van gin-tonic en Aperol Spritz? Dan heb je ongetwijfeld nog wat restjes in huis, waarmee je deze overheerlijke cocktail in elkaar kunt toveren.
Zo maak je ’m
- 2 schijfjes komkommer
- 180 ml gin
- 60 ml aperol
- 60 ml limoensap
- 60 ml suikersiroop
- een scheutje bruiswater
- limoen om te garneren
Plet de komkommer onderaan in een cocktailshaker. Voeg aperol, limoensap, gin en suikersiroop toe. Shake tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn. Giet door een zeef in 2 cocktailglazen, over ijs. Voeg bruiswater toe en garneer met een schijfje limoen.
In de serie zomerdrankjes inspireren we je met verfrissende combinaties in een glas. In deze video; de zomerdrankjes met sinaasappel!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMWetenschap
Waarom astronauten wijn meenemen als ze de ruimte ingaan
Wijn in de ruimte? Jazeker. In de laatste lading uit het International Space Station zaten twaalf flessen bordeaux en het was niet de eerste wijn die een reis in het heelal maakte. Voor wetenschappelijk onderzoek welteverstaan. -
Koken & eten
We willen minder vlees eten: dat ziektes van dier op mens overspringen, hangt velen de keel uit
Zeven op de tien Nederlanders vindt dat we minder vlees moeten eten. Vooral het voorkomen van het overspringen van ziektes van dier op mens is een belangrijke reden waarom mensen zouden moeten minderen met de vleesconsumptie. -
Wat Eten We Vandaag: Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes
Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. -
PREMIUM
De opmars van walnoten van eigen bodem: Melissa en Rudolf Jan maken er een rijke olie van voor de salade
Walnoten importeren we uit Californië, Chili, Frankrijk of Oostbloklanden, terwijl het Nederlandse klimaat en bodem ook geschikt zijn. Om die reden, maar ook omdat noten steeds nadrukkelijker als onderdeel van een gezond voedingspatroon worden gepromoot, zien we hier steeds meer walnootbomen. -
Taartenbakster in Egypte opgepakt om cakejes in vorm van penissen: 'Het werd mij gevraagd’
Een banketbakster uit Egypte riskeert een gevangenisstraf van een jaar omdat ze cakejes heeft gebakken met penisvormige versieringen. Haar erotisch getinte lekkernijen druisen volgens de autoriteiten in tegen de Egyptische waarden. De vrouw werd in haar woning gearresteerd, maar is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.
-
PREMIUMhalen en brengen
Italiaanse hotspot aan Scheveningse haven: eerbetoon aan het vissersdorp met de beroemde kaviaren
Met alles was rekening gehouden. Niet met die vervelende gast corona. Dus blijft het nieuwe restaurant La Liguria nog dicht maar kunnen we al wel naar de mercato in de lucht van zilte zee bij Scheveningen. Dat deden we dus, voor onze rubriek Halen en Brengen. -
PREMIUM
'Elf uur 's ochtends is de beste tijd voor een goede slok bier'
Fiona de Lange heeft misschien wel het mooiste beroep van de wereld. Ze is voor haar werk de hele dag met bier bezig. Een dag per week staat voor haar het proeven centraal. -
Koken & eten
Met deze ijsjes houd je jezelf koel (en je maakt ze zonder machine)
Het wordt lekker warm de komende dagen. Hoe houd je jezelf koel? Experts zeggen: zoek de schaduw op. Maar je kunt natuurlijk ook lekker ijsjes maken. Deze vier ijsjes kun je maken zonder ijsmachine.