De nieuwe Magnum Ruby.
Volledig scherm
De nieuwe Magnum Ruby. © Unilever

Unilever komt met Magnum van roze chocolade

Koken & etenMagnum komt als eerste merk met een ijsje gemaakt van ruby chocolade. De roze tint maakt de nieuwe ijsvariant de ultieme romantische verwennerij, maar voor Valentijn komt het ijsje nét te laat.

Na een eerder bericht van de Britse site SHEmazing, dat zich richt op vrouwen, over de lancering van de nieuwe ijssmaak, maakt Unilever het nieuws over de nieuwe Magnum Ruby bekend. Ruby chocolade is een vierde type chocolade, na puur, melk en wit. 

De eerste introductie is in Ierland. De nieuwe Magnum Ruby is daar vanaf 15 februari verkrijgbaar in Spar-supermarkten. Vanaf 9 maart is de nieuwe Magnum in Nederland verkrijgbaar in individuele verpakking, multipack (3 stuks) en in multipack mini. Het nieuwe Magnumijs wordt in de schappen geïntroduceerd met een opvallende, robijnrode verpakking, met details van goudfolie.

Fans over de hele wereld zijn al razend enthousiast. De mini-video over het ijs op het Instagramaccount van Magnum werd al meer dan 23.000 keer bekeken. ‘Wanneer komt het ijsje naar mijn land’, is de meestgestelde vraag in de reacties.

Ruby chocolade

De Magnum Ruby is een nieuwe ijservaring; niet bitter, zoet of alleen maar romig, maar een op zichzelf staande categorie.
Volledig scherm
De Magnum Ruby is een nieuwe ijservaring; niet bitter, zoet of alleen maar romig, maar een op zichzelf staande categorie. © Unilever

Roze chocolade bestaat nog niet zo lang: sinds 2017 pas. De ruby cacaoboon werd ontwikkeld door de Zwitserse chocoladeproducent Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld. Het proces nam ruim tien jaar in beslag. De robijnrode chocolade wordt omschreven als ‘niet bitter, melkachtig of zoet’ maar in plaats daarvan ‘een perfect evenwicht tussen verse bessenfruitigheid en weelderige zachtheid’.  Het zorgt voor een compleet nieuwe smaakervaring, vrij van toegevoegde kleur- en smaakstoffen.

Magnum Ruby

Magnum is het eerste ijsmerk in Europa dat een ijsje maakt met ruby chocolade. Karen Murphy, brandmanager van Magnum Ireland, noemt de lancering ‘een superieure ijservaring’. ,,Magnum verheugt zich op deze innovatie en om de authentieke ruby chocolade op de markt te brengen: een volledig nieuwe ijservaring.’’ De Magnum Ruby is een combinatie van Ruby chocolade en een romige vulling van witte chocolade-ijs met een frambozen swirl.

Meer nieuwe smaken

Naast Magnum Ruby introduceert het ijsmerk dit jaar nog een aantal andere innovaties: Salted Caramel & Glazed Almonds en Double Chocolate & Strawberry. Salted Caramel & Glazed Almonds is een variant op de publieksfavoriet Magnum Almond. Het gezouten karamelijs met karamel swirls en geglazuurde amandelen is een nieuwe smaakervaring. De Magnum Double Chocolate & Strawberry is een aanvulling op de Magnum Double-varianten die al op de markt zijn. Dit ijsje is een zoete traktatie door het panna cotta-ijs dat omhuld is met aardbeiensaus en een laag krakende Magnum chocolade.

De nieuwe smaken Salted Caramel & Glazed Almonds en Double Chocolate & Strawberry die Magnum dit jaar ook introduceert.
Volledig scherm
De nieuwe smaken Salted Caramel & Glazed Almonds en Double Chocolate & Strawberry die Magnum dit jaar ook introduceert. © Unilever

Bij de introductie van roze chocolade vertelde Antoine de Saint-Afrique van Barry Callebaut over de unieke smaak van de vinding: