Unilever ziet grote vraag naar veganistische alternatieven en verhoogt omzet naar 1 miljard euro
Unilever schroeft de productie van vegetarische en veganistische producten flink op. Het levensmiddelenbedrijf wil de jaarlijkse omzet uit plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven vervijfvoudigen, van 200 miljoen naar 1 miljard euro per jaar.
Delen per e-mail
Het Nederlandse concern wil dat in de komende vijf tot zeven jaar gaan waarmaken. Een belangrijk onderdeel daarvan is de vleesvervangers van de Vegetarische Slager, het bedrijf dat in 2018 door Unilever werd overgenomen. De vleesvervangers worden inmiddels verkocht bij ruim 20.000 verkooppunten in dertig landen. Naast supermarkten levert de vegaproducent ook aan fastfoodketens Burger King en Papa John's. Sinds kort is het merk ook in Azië te vinden.
Ijsjes en rookworst
Unilever verhoogt de omzet van de producten verder met veganistische varianten van bestaande producten, zoals van mayonaisemerk Hellmann’s en de ijsjes van Magnum en Ben & Jerry’s. In Nederland zullen meer vegavarianten van Unox komen.
De internationale levensmiddelengigant zegt zich de komende jaren verder te richten op het tegengaan van voedselverspilling en het verminderen van suiker in de producten. ,,We willen verspilling binnen vijf jaar halveren”, zegt een woordvoerder. ,,Bijvoorbeeld door te voorkomen dat nog goede producten weg worden gegooid en met donaties aan voedselbanken. Daarnaast gaan we gezondere producten aanbieden en werken we aan het verlagen van de zout- en suikergehaltes.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'. -
Wat Eten We Vandaag: Farfalle met kerriesaus en witvis
Farfalle; een lekkere pasta variant in de vorm van een leuk strikje. Deze pasta wordt gecombineerd met een zelfgemaakte kerriesaus en witvis. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt staan.
-
PREMIUM
Koken & eten Moet de vegaworst ‘vegetarische tube’ gaan heten? Europa hakt de knoop door
Geen vegaworst maar de term ‘vegetarische tube’ op de verpakking? Het zou zomaar kunnen dat dat binnenkort werkelijkheid wordt. Deze week stemt het Europees Parlement over een voorstel om woorden als hamburger en schnitzel te verbieden voor vegetarische producten. -
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie.