PREMIUM
Van oesterzwammen tot porcini: drie fantastische gerechten met paddenstoelen, perfect voor de herfst
De Hamersma'sVoor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn. Oesterzwammen, shiitakes, portobello’s, eekhoorntjesbrood, cantharellen, morieljes: volgens de Hamersmaatjes is de tijd rijp voor een smakelijk paddenstoelgerecht met een glas herfstige wijn.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’ -
Wat Eten We Vandaag: Tiramisu light
Tiramisu is het favoriete toetje van velen en met reden. Wij maken deze lichtere variant met slechts vier ingrediënten: eierkoeken, espresso, magere kwark en cacao. -
PREMIUM
Ook uit slechts één pan, ovenschaal of tajine tover je de heerlijkste gerechten
Voor lekker eten en drinken moet je bij kookboekkenner Karin en wijngoeroe Harold Hamersma zijn. Na de ongare eigenheimers en bloemkoolpap uit meneer Hamersma’s jeugd, zijn de eenpansgerechten van mevrouw Hamersma een verademing. -
PREMIUM
Huis vol ongebruikte aankopen? Zo voorkom je nutteloze uitgaven
Weinig geld hebben en toch flink uitgeven. Sommige mensen hebben een gat in hun hand. Waarom is het voor hen zo moeilijk om financieel pas op de plaats te maken? -
PREMIUMMade in Holland
Wijnkenner Hamersma laat met de twaalf beste wijnen de wijnfan alle hoeken van het land zien
Met stijgende temperaturen en meer vraag naar lokale producten groeit de productie van wijn van Nederlandse bodem. En heeft elke provincie zijn eigen fles. Is Nederland toch een wijnland. Wijnkenner Harold Hamersma neemt de wijnfan mee op reis door heel het land.
-
Wat Eten We Vandaag: Preistamppot met gember, kerrie en garnalen
Met stamppotten kun je eindeloos variëren: probeer eens deze variant met gember, kerrie en garnalen. Tip: gebruik bij voorkeur kruimige aardappelen, want deze vallen goed uit elkaar na het koken. -
-
-
PREMIUMtips
De muren toe aan een likje verf? Zo kies je de juiste kleur
De gemiddelde Nederlander geeft de muren in huis elke drie tot vier jaar een nieuw kleurtje. Maar hoe kies je een goede tint? Heleen van Gent, kleurexpert bij AkzoNobel, geeft advies. -
PREMIUMhuisarts vertelt
‘Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten.